Publicat el 01/12/2020

Només han d’acudir a aquests espais les persones que siguin citades des de l’Atenció Primària

La Metropolitana Nord continua ampliant els espais per dur a terme proves de detecció de la COVID-19. Avui s’ha posat en marxa un nou punt a Mataró, que es troba ubicat al Centre Cívic de Pla d’en Boet, situat al carrer Juan Sebastian Elcano, número 6.
Amb aquesta nova ubicació, l’atenció primària (AP) de la Metropolitana Nord de l’ICS compta amb un total de 10 punts centralitzats, on es realitzen les proves que es fan als contactes asimptomàtics dels casos de COVID-19 positius.
Cal tenir present, per tant, que les proves a persones amb símptomes se segueixin fent, com fins ara, als centres d’atenció primària i que en el punt del Centre Cívic de Pla d’en Boet es fan les proves només a persones que han estat citades prèviament des de l’Atenció Primària.

Des de la Unitat centralitzada de suport COVID de la Metropolitana Nord s’ha optat per buscar alternatives que van més enllà dels espais propis.
El fet d’ampliar els punts ha de permetre evitar un augment del temps d’espera per fer-se la prova, així com continuar garantint la seguretat i confortabilitat, tant de la ciutadania com dels professionals que treballen en aquests espais. L’adequació de nous espais, externs als CAP, permet alliberar alguns dels centres que fins ara acollien aquestes proves, com és el cas del CAP Ronda Prim, on fins ara es feien les proves de detecció de la COVID-19 que a partir d’avui passaran a fer-se al Centre Cívic. A més, el trasllat ha de permetre disminuir les cues.
El nou punt, cedit per l’ajuntament, ha estat revisat per garantir que és adequat i que permet mantenir les condicions de seguretat necessàries, així com una correcta ventilació i la neteja que marca el protocol.

 

 

 

 

Deixa un comentari