Nou episodi de concentració d´algues a la zona rocosa del litoral de Llavaneres | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/07/2012

L´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ha confirmat a l´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres que aquests dies s´ha detectat la concentració d´algues microscòpiques a la zona rocosa del litoral del municipi. En funció de les condicions meteorològiques, aquestes algues podrien comportar reaccions al·lèrgiques lleus als ciutadans que es trobin en aquesta zona. L´avís el van donar uns pescadors que dissabte a la nit van participar en un concurs de pesca en aquesta zona i van resultar afectats amb picor d´ulls i malestar general.
La causa de les possibles reaccions al·lèrgiques és el trencament de les onades a les zones rocalloses i la inhalació d´aquesta aigua vaporitzada. Els grups que es podrien veure més afectats són els infants, la gent gran i les persones amb antecedents respiratoris, així com aquelles persones amb un grau d´exposició més elevat.
Les afeccions solen ser lleus i es poden manifestar amb símptomes com ara picor d´ulls, mal de cap i molèsties a les vies respiratòries.
L´ACA està fent seguiment d´aquest episodi i continuarà informant dels resultats obtinguts.
Recomanacions als veïns de la zona
Si detecten aquestes afeccions en la salut, tancar finestres i no estar-se de manera prolongada a l´exterior.
Recomanacions als usuaris de la zona: Si detecten aquestes afeccions en la salut, no estar-se de manera prolongada a la zona.
Nota: En cas que els problemes persisteixin, les persones afectades cal que s´adrecin al CAP de Sant Andreu de Llavaneres


 

Deixa un comentari