Publicat el 08/07/2020

S’ha coordinat una carta conjunta,  a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, en la qual es demana a l’Estat que no s’hagin de pagar les taxes d’ocupació de les platges des del principi de la pandèmia de la COVID-19 fins a final d’aquest any

El document l’han signat els municipis de Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou i Montgat, a través del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. La proposta es va fer als municipis durant la darrera Junta general de l’ens, el passat 10 de juny, i ja l’havien impulsada d’altres ajuntaments de territoris catalans, com els de Tarragona i el Garraf.

La petició a l’Estat es fa a través d’una carta, adreçada als ministres de Foment i Transició Ecològica, la Delegada del Govern a Catalunya, el Cap de la Demarcació de Costes de Catalunya i el Cap del Servei Provincial de Costes a Barcelona.
L’alliberament de les taxes es proposa per a tots els adjudicataris i concessionaris de les platges, tant per a les activitats de temporada contemplades en els Plans d’Usos com de Concessions actualment vigents sol·licitades, siguin aquestes activitats desenvolupades sobre les zones de Domini Públic Marítim Terrestres o en zones de Servitud de Protecció.
“La majoria dels municipis maresmencs depenen majoritàriament del sector turístic i el litoral és un servei i atractiu principal, essencial. La greu aturada ha afectat a les empreses, en especial les del sector dels serveis turístics, causant-los una considerable pèrdua d’ingressos. Aquesta petició, entre d’altres actuacions que estem impulsant, vol contribuir a alleugerir aquesta càrrega”, explica el president del Consorci, Joaquim Arnó.
Per a Arnó, aquesta col·laboració “demostra novament la importància que els municipis del Maresme treballem junts en aquests moments tan difícils pel sector”.

 

Deixa un comentari