Publicat el 06/06/2020

Tots els grups municipals segellen un acord per oferir una programació alternativa a la Festa Major de Mataró 2020, per seguir fomentant la vida cultural del municipi

Una programació cultural de proximitat i amb actes d’aforament reduït, adaptats a les circumstàncies i possibilitats del moment, substituirà els actes festius de Les Santes, dels dies 25, 26 i 27 de juliol.
L’acord el signen els portaveus dels cinc grups municipals presents a l’Ajuntament (PSC-CP; ECPM-ECG; ERC-MES-AM; Junts per Mataró i Ciutadans) i puntualitza que per les característiques de Les Santes i l’actual situació que la pandèmia ha marcat, l’Administració municipal no pot garantir que la celebració de molts dels actes que cada any s’organitzen es desenvolupin amb les màximes garanties per a la salut i la seguretat ciutadana, i és per això que no es poden realitzar la majoria dels actes festius. En la mateixa situació es troben les festes de veïnat, barris o carrers de Mataró.

Tot i que Les Santes en el seu format i programació habitual no se celebraran fins al 2021, el Consistori està treballant en una oferta cultural amb activitats i actes d’aforament reduït, amb la participació d’entitats culturals de la ciutat i propostes per a tots els públics i edats, distribuïts per diferents espais de la ciutat.  A totes les activitats hi haurà un control d’accés i es prendran les mesures sanitàries i de distanciament físic que marqui la normativa del moment.

Les Santes és una festa que, amb diversos actes i activitats, i amb molta gent implicada tant en l’organització com en la participació ciutadana, comporta contacte físic i concentra quantitats massives de públic.
I atesa l’actual situació que la pandèmia ens ha marcat, l’Administració municipal no pot garantir que la celebració de molts dels actes que cada any s’organitzen a la  ciutat es desenvolupin amb les màximes garanties per a la  salut i la seguretat ciutadana, motiu pel qual no podrem realitzar la majoria dels actes festius. En la mateixa situació s’han trobat les festes de veïnat, barris o carrers que, al voltant de l’estiu, s’organitzen cada any a la nostra ciutat.
Pera aquest motiu, creiem raonable que aquest tipus de celebracions siguin les últimes a ser autoritzades, i caldrà mantenir, des dels municipis, unes mesures estrictes que forçosament hauran de limitar les concentracions de ciutadans, el que comportarà una afectació directa al sector cultural, que trigarà més temps a recuperar-ne la normalitat.

 

 

Deixa un comentari