Nit de Sant Joan a Sant Vicenç: Vine i participa de la festa del foc! | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/06/2011

La revetlla popular, amb sopar i ball, s´iniciarà a les 10 del vespre a la pista exterior del pavelló.

Ja està tot llest per celebrar a Sant Vicenç la revetlla de Sant Joan, aquest 23 de juny. També coneguda com la ´nit del foc´ o ´nit de les bruixes´, és una de les nits més curtes de l´any, per la proximitat del solstici d´estiu, i sempre convida a participar i viure la festa al carrer.

Des del 1955, la Flama del Canigó uneix a través del foc tots els Països Catalans, que encenen les fogueres de Sant Joan amb una mateixa espurna que crema al cim de la muntanya del Canigó. Allí la recullen els portadors de totes les comarques i s’estenen com una xarxa per fer arribar la flama arreu, amb un missatge comú que es llegeix a cada encesa.

A Sant Vicenç, la Flama del Canigó arribarà el dia 23 de juny pels voltants de les 8 del vespre, a l’avinguda Toni Sors, on el Regidor de Cultura, Amadeu Clofent, llegirà el missatge d´enguany. En aquesta ocasió, seran patinadores del Club de Patinatge Artístic de Sant Vicenç les encarregades de portar la flama als peus de la foguera municipal per donar inici a la gran festa del foc.
A partir d´aquell moment, els santvicentins i les santvicentines que ho vulguin podran acostar-se vora del foc amb torxes o candeles per agafar les espurnes que encendran la seva foguera. Un xic més tard, cap a les 10 de la nit serà quan s’obriran, de bat a bat, les portes de la pista annexa al Pavelló Municipal Toni Sors perquè la festa prengui vida pròpia. Fins ben entrada la matinada podràs acostar-t’hi a sopar (cal haver adquirit prèviament el tiquet) o a ballar amb l´Orquestra Pensylvània.

Deixa un comentari