Neteja del fons marí a la Platja de la Riera de Sant Domènec a Canet de Mar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/07/2011

El proper diumenge 17 de juliol, hi haurà una neteja de platja a Canet de Mar. Serà la setena vegada que s´efectua aquesta neteja. L´any passat, a Canet, hi va haver 63 voluntaris i es varen extreure 190 Kg. de brossa.


La primera finalitat de les neteges del fons marí és eliminar la brossa que s´hi ha abocat i no s´ha integrat en el medi, o també allò que ha estat colonitzat, però és perjudicial. La segona finalitat és conscienciar la població perquè no llenci brossa a les rieres, ni als rius, ni al mar.
Si algú vol participar com a voluntari amb VAMMA, pot consultar la pàgina Web
www.vamma.org on trobarà tota la informació d´aquesta entitat, així com les activitats i accions portades a terme en els últims anys.


Dades de la propera immersió:
Lloc: Canet de Mar, Platja de la Riera de Sant Domènech
Hora: 9:30 A les 10.00h hi haurà un explicació sobre l’objectiu de la neteja i les seves limitacions.
A Les 10.30h, entrada a l´aigua per portar a terme la neteja del fons marí.
Durada de la immersió: 45 minuts.
Necessari portar:
•         Equip immersió (excepte ampolla).
•         Titulació de busseig esportiu o professional
•         Llicència federativa o assegurança en vigor
•         GANES!! I si pots, porta un company
e-mail:
vammapineda@yahoo.es  Tel. 695399542


Les neteges del fons marí han esdevingut actualment una de les activitats principals de VAMMA pel seu abast i pel nombre de voluntaris involucrats. Molts dels submarinistes participants són també socis de VAMMA. La seva efectivitat està provada, atès que s’ha començat a observar una certa disminució de deixalles al fons marí, i això indica que, encara que molt lentament, comença a haver una certa conscienciació del públic sobre el perill que representa la pol·lució del mar per objectes. Creiem que això està relacionat amb el fet que cada neteja es presenciada pel nombrós públic de la platja


VAMMA (Voluntariat de l´Alt Maresme de Medi Ambient) és una associació sense ànim de lucre la finalitat de la qual és realitzar activitats en defensa del medi ambient en tots els seus aspectes. Es potencien activitats de tot tipus, neteges de platges, xerrades, projectes de replantaments, etc.

Deixa un comentari