Publicat el 17/02/2014

El 27 d´abril tindrà lloc la Festa dels Racons, un festival d´arts escèniques als carrers de Tiana. La Festa dels Racons és una iniciativa artística concebuda amb la finalitat de dinamitzar l´oferta cultural de Tiana a través d´una proposta
capaç d´arribar a tots els habitants del poble.
El projecte es basa principalment en la manifestació de l´art al carrer i constarà d´un conjunt de propostes artístiques a diferents indrets de Tiana (carrers, places, balcons, jardins, etc). Per fer-ho s´ha comptat amb persones i entitats vinculades al món de la creació de les arts i la cultura que ompliran cadascun dels racons assignats.
La dinàmica serà la següent: a cada racó hi tindrà lloc una de les creacions de cada persona o grup participant que a la vegada estaran enllaçades amb la resta a partir d´un fil conductor. El públic les anirà descobrint amb l´acompanyament d´un guia.
Així doncs, les actuacions no seran independents, sinó que estaran relacionades amb les que les segueixin i les precedeixin creant un espectacle multidiciplinar, únic i efímer.
La Festa dels Racons és doncs un recorregut pel poble que començarà a la plaça de l´Església i tindrà tres passis, un a les 17 hores, l´altre a les 17.30 hores i l´últim a les 18 hores.
L´objectiu principal de la Festa és descontextualitzar les arts escèniques del seu entorn habitual per apropar-les a nous públics. Amb això es vol trencar amb la tradicional frontera entre l´artista i l´espectador oferint una experiència d´intimitat i de naturalitat en relació a les arts.
Tots els espectacles seran gratuïts i aptes per a qualsevol persona.
Les diferents propostes que s´hi presenten tindran una durada d´entre 5 i 10 minuts i mostraran diversos tipus d´arts entre els quals hi trobarem espectacles de dansa, teatre, clown, música i titelles.
La diada tindrà lloc el 27 d´abril entre les 17h i les 21h de la tarda.
Dins de les actuacions confirmades hi trobem el poeta Marçal Font Espí, la companyia clown De Mortimers, la marching band Banda Bòlid i la titellaire Glòria Arrufat, tot i que s´esperen confirmacions que es notificaran més endavant. Tots els artistes participants ho fan de forma desinteressada, ja que no rebran remuneració pels seus espectacles.
L´equip de la Festa dels Racons està format per Roser Cussó, Andrea Nevado, Carlota Orobitg i Anna Molas amb la col·laboració de l´Ajuntament de Tiana.
Contacte:
lafestadelsracons@gmail.com
http://www.festadelsracons.com/ (en construcció)
https://www.facebook.com/festadelsracons

Deixa un comentari