Publicat el 17/03/2015

El passat 11 de març es va presentar públicament a la sala d’actes de Can Palauet la Delegació de la Serralada Litoral Central, filial de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), i antiga Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró.
La Secció, formada per més d’una vintena d’ investigadors voluntaris amb una àmplia experiència en el sector mediambiental, podrà seguir treballant sota un nou paraigües que els permetrà arribar a més públic i créixer com a entitat.
La voluntat de la nova delegació és seguir col·laborant amb la Direcció de Cultura i el Museu de Mataró en projectes tan emblemàtics com l’exposició de bolets, la revista L’Atzavara o els seminaris científics, a més d’altres projectes puntuals o futurs. És per això que s’està treballant en un conveni marc que permeti fixar els objectius comuns i seguir treballant com fins ara amb l’objectiu d’acostar els temes científics a la ciutadania.
La Secció es va constituir com a tal per acord del Patronat del llavors anomenat Museu Municipal de Mataró, a finals de l’any 1976. D’aleshores ençà la seva activitat ha estat estretament lligada als objectius i la metodologia del Museu, duent a terme nombrosos projectes de recerca, exposicions, publicacions, etc. amb el recolzament del Museu i l’Ajuntament.
L’espai de treball de la delegació seguirà sent Can Boet-Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural (CPAN), que també integra el Centre de Documentació (CD) del Parc del Montnegre i el Corredor a Mataró en conveni amb la Diputació de Barcelona.
La Delegació de la Serralada Litoral Central ha participat en l’exposició “Ciència viscuda” (l’ensenyament de les ciències experimentals a través dels objectes) es va inaugurar el passat 14 de març al Museu de Mataró, Can Serra.

Deixa un comentari