Publicat el 26/05/2017

El passat dimecres 24 de maig, a les 19h, a la sala d’actes de l’INS d’Alella, va tenir lloc la presentació del primer vi elaborat pels estudiants del CFGS de Màrqueting i Publicitat Enològics.

Segons expliquen els promotors de la iniciativa, el vi que han fet els alumnes del Cicle de Grau Superior és un vi que neix de les vinyes altes d’Alella, on els estudiants han desenvolupat tot els seu potencial creatiu, des de la vinya fins a la distribució, acompanyats en el procés pels seus professors.

Durant l’acte de presentació del nou producte, al qual van assistir un centenar de persones, van explicar-se tots els detalls del naixement d’aquest vi. “Se n’han fet molt poques ampolles, però de gran personalitat, amb un caràcter molt lligat al paisatge d’on prové. Fruita, sauló i salobre”, expliquen els promotors de la iniciativa.

Per a la presentació, a nivel institucional es va comptar amb la presència del director de l’INCAVI, Salvador Puig;   l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco i el president de la DO Alella, Joaquim Batlle.

Durant l’acte també es va poder degustar un tastet amb una tapa feta a mida del vi, elaborat pel Restaurant els Garrofers d’Alella, especialment ideat per Gonzalo Rivière i Luca Marongiu, en col·laboració amb els estudiants.

Els protagonistes indiscutibles de l’esdeveniment, però, van ser els alumnes, que van poder explicar el procés a través del qual han creat el vi. Va presentar l’acte el periodista i alumne Lluís Pujol i la sommelier alellenca Rosa Vila va obrir la primera ampolla.

‘Ale Ale, vi amb empenta’ s’ha elaborat al celler Oriol Artigas, profesor d’enologia del Grau. S’han fet 97 ampolles numerades, amb un 50% de pansa blanca i un 50% de cabernet sauvignon. Una etiqueta molt suggerent, enrotllada al coll de l’ampolla, dóna un toc original a aquest nou vi que ja contribueix a enriquir la riquesa vitivinícola de la zona.

Deixa un comentari