Publicat el 05/10/2022

Gent del món del teatre i la comunicació conviden a visitar els museus locals de la demarcació de Barcelona amb els nous vídeos de “Museus a escena” que es presenten aquesta setmana

 

 

 

 

Al voltant de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni (7, 8 i 9 d’octubre) la Diputació de Barcelona entrena 23 nous vídeos de la sèrie Museus a escena que donen a conèixer els equipaments que integren la Xarxa de Museus Locals, així com alguns dels elements patrimonials més rellevants que gestionen.

Aquests vídeos estan protagonitzats per noms de l’escena i la comunicació de Catalunya, vinculats al municipi o la comarca on pertanyen els museus que presenten, i que ens conviden a visitar el patrimoni cultural del territori amb un format innovador.
Protagonitzen els vídeos els actors Marcel·lí Antúnez, Cristina Arenas, Gemma Brió, Jordi Coromina, Biel Duran, Ignasi Guasch, Òscar Kapoya, Jaume Madaula, Guillem Martí, Mercè Martínez, David Olivares, Clara de Ramón, Dusan Tomic, Ferran Vilajosana i Meritxell Yanes; l’actriu i dramaturga Estel Solé; el director i fundador de La Cubana, Jordi Milán; el director d’escena Martí Torras; la periodista Elisenda Pineda; i la meteoròloga Gemma Puig.

A la web Museus a Escena (https://www.diba.cat/es/web/cultura/museus-a-escena) es poden veure els nous vídeos de la sèrie.

Museus locals (Maresme):

  – Casa Museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar. Amb Jaume Madaula

 – Museu de Granollers i Museu de Ciències Naturals de Granollers. Amb Dusan Tomic

 – Museu de Mataró. Amb Clara de Ramon

 – Museu de l’Estampació de Premià de Mar. Amb Elisenda Pineda

 – Museu Arxiu de Vilassar de Dalt. Amb David Olivares

El nous vídeos s’afegeixen a la primera sèrie de 10, estrenada l’any passat amb motiu del Dia Internacional dels Museus (18 de maig) en què hi apareixen els actors Pere Arquillué, Jordi Martínez, Anna Moliner, Francesc Orella, Mercè Pons, Clara Segura i Lluís Soler, i també comunicadors com en Peyu, José Corbacho i la influencer Juliana Canet.

Activitats de les Jornades Europees de Patrimoni

Els museus de la Xarxa de Museus Locals organitzen diferents activitats amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni (7, 8 i 9 d’octubre), com ara portes obertes, visites guiades, activitats familiars i exposicions, entre d’altres propostes.
Podeu consultar el detall de les activitats organitzades a l’agenda del web dels Museus Locals.

La Xarxa de Museus Locals

La Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona és una eina de suport i col·laboració dels i per als museus de la demarcació. Està integrada per 64 equipaments de 51 municipis, que reben una sèrie de serveis i s’impliquen en accions destinades a millorar la gestió, la conservació i la difusió del seu patrimoni.
Bona part dels museus de la Xarxa de Museus Locals són l’única institució museística del seu municipi i constitueixen el referent més proper al territori en conservació, recerca, preservació de la identitat i la memòria col·lectiva, alhora que nous llocs d’aprenentatge, de socialització, d’oci i de desenvolupament del seu municipi i territori.

El 2021, el conjunt d’aquests museus va rebre 614.079 visitants que van fer un total de 955.994 usos, entre visites a les exposicions, participació en activitats o consultes i recerques de les col·leccions; d’aquests 136.607 ho van ser en activitats escolars. El grau de satisfacció dels visitants, amb un 8,68 es manté entre els serveis municipals més ben valorats. El nombre de seguidors a les xarxes socials ha anat creixent any rere any i, el 2021, ja eren de 330.228 seguidors.[Font: Cercles de Comparació Intermunicipal 2021, Diputació de Barcelona.

 

Redacció
Imatge i font: Diputació de Barcelona

 

Deixa un comentari