Publicat el 14/01/2021

 

El Museu Enric Monjo obrirà el nou any expositiu el proper 17 de gener,  amb la inauguració de l’exposició ‘Nunc femina’

L’original obra de la pintora catalana, que hi serà fins al 28 de febrer, protagonitzarà la primera exposició temporal del 2021 de la gliptoteca, que n’ha programat cinc més per a completar l’any.
En paraules del comissari de l’exposició, Rafael Romero, Alcalà és un “rara avis” en el panorama pictòric actual, que “destaca per la seva contundència: pintures fetes amb tècnica mixta sobre paper i tela, amb un títol no menys contundent Nunc Femina”.
La mirada femenina i feminista de l’artista es plasma en icones i retrats realitzats sobre trames de paper reciclat i palimpsests i, inspirant-se en alguns dels “ismes” de les avantguardes pictòriques del segle XX, presenta l’ampli univers de la dona.

Imaginari simbòlic femení
“Amb aquesta sèrie, vull presentar aquest imaginari simbòlic, lúdic i metafòric, la feminitat amb entitat pròpia de mirada extensa i llunyana, una mirada com a mare que acull la vida i que, en aquestes humils pintures, expressen un missatge actiu i necessari: les dones existim i ens reivindiquem lliurement”, explica Sílvia Alcalà sobre Nunc Femina.
“Sílvia, relatora del món, ho fa centrada estrictament en l’ésser humà; en la seva galeria de personatges: retrats frontals, absorbents i també en la lleugeresa del formal i en la intensitat cromàtica on trobem l’ésser universal que tots som”, afegeix el comissari de l’exposició.
“Aquesta mostra és, en definitiva, un imaginari humà format per dones, una sèrie que en la retòrica expositiva, no pot deixar impassible ningú”, conclou Romero.

 

Deixa un comentari