Publicat el 21/12/2023

L’objectiu d’aquest projecte és  documentar i treure a la llum objectes del Museu que són desconeguts per al públic general i que es conserven en els dipòsits de reserva

 

 

El Museu Municipal de Calella ha reactivat amb èxit el projecte patrimonial titulat “La Finestra Oberta al Dipòsit de Reserva”. Aquesta iniciativa, situada a la primera planta de l’edifici museístic, té com a objectiu exposar mensualment objectes singulars que, tot i formar part del ric fons del Museu, romanen desconeguts pel públic en els dipòsits de reserva. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és treure a la llum aquells elements del Museu que, malgrat la seva rellevància, han quedat relegats a l’ombra i que, amb aquest projecte, es busca documentar-los i destacar-los en el marc del patrimoni cultural de la localitat.

Els objectes exposats seran acompanyats de descripcions disponibles en català, castellà i anglès, així com en sistema braille, assegurant una major accessibilitat per a tots els visitants del Museu. Aquesta inclusió s’ha realitzat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, reforçant l’aspecte inclusiu i educatiu de la iniciativa.

Un dels objectes presentats destaca pel seu significat local: el banderí de la Colla Sardanista Vallderoure de Calella, amb el número de registre 21099-2, que ara es pot contemplar al fons del Museu Municipal.
Amb aquesta proposta, el Museu Municipal de Calella reafirma el seu compromís amb la difusió del patrimoni cultural i la promoció de la diversitat d’expressions artístiques, tot oferint una experiència enriquidora als seus visitants.

 

Redacció

Deixa un comentari