Publicat el 28/04/2017

El Museu Municipal de Cabrils acollirà des del pròxim dissabte 29 d’abril a les 18.30 h l’exposició de pintures Abararban – Action Quantum Painting de l’artista cabrilenc reconegut internacionalment Josep Vias Granados.

Durant la inauguració, l’artista realitzarà una performance en directe i també s’exposarà en primícia el quadre “The life is wonderful” que el cabrilenc ha realitzat i dedicat a la Proclamació de la República Catalana i que ha ofert al President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Josep Vias va començar a donar les seves primeres passes vitals i pictòriques a Cabrils, on amb vuit anys inicià el seu aprenentatge tècnic amb els pintors locals Calzado i Salvador Fontanills.

El seu primer contacte amb el món acadèmic de la formació artística va ser al taller d’Art de Mataró, vinculat a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona, i posteriorment va assistir també a nombrosos seminaris. Tot i així, va ser la seva tendència autodidacta la que va anar definint un estil marcat per bona part dels referents nord-americans dels anys quaranta i cinquanta, en especial els de l’expressionisme abstracte.

Josep Vias, que actualment és president del Comitè de Catalunya per als World Art Games i ha exposat a ciutats com Bratislava, València, Sant Sebastià o Zagreb, considera que amb la seva obra “cerco un joc que em permeti narrar esdeveniments del tipus quàntic per a interactuar amb el públic, amb una mena de freqüència nascuda de la intuïció, per a fusionar l’interior més profund amb l’exterior més llunyà”.

L’artista, tot i tenir una obra fonamentada en l’individualisme i la rebel·lió, no oblida el context on viu. La seva és, també, una proposta sintònica. La prova són tres obres nascudes de la reflexió sobre el procés que viu Catalunya en els darrers anys.

La tela, titulada 9N, fa referència a la proposta de consulta que es va dur a terme el 9 de novembre de 2014. L’obra, amb la qual l’autor va obsequiar l’expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas, connecta amb una altra obra, Junts pel Sí, amb motiu de la victòria de la candidatura de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya l’any 2016. Aquell mateix any, la figura de Ramon Llull també va ocupar la seva atenció amb la seva obra Lògica Nova. Ramon Llull, amb la qual obsequia el President Carles Puigdemont en reconeixement per la seva tasca al capdavant del govern de la Generalitat. Amb aquestes tres obres, el cabrilenc es distancia de la realitat i a partir de conceptes històrics explica plàsticament la necessitat d’un objectiu col·lectiu com és el d’una consulta.

Deixa un comentari