Multitudinari centenari poètic dedicat a Lina Casanovas | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/03/2018

La poetessa Lina Casanovas, establerta a Argentona, va rebre un homenatge al Saló de Pedra pel seu 100è aniversari.

Vilatans, amics i familiars de la poetessa Lina Casanovas es van reunir el passat 27 de febrer al Saló de Pedra de l’Ajuntament vell d’Argentona per commemorar el seu centenari, on ella ha estat la gran protagonista. A l’acte també hi han assistit l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, el Regidor de Cultura, Àngel Puig, i els Amics de la Poesia d’Argentona.

Durant l’acte es va fer un repàs a la seva trajectòria tant personal com professional i es van anar intercalant intervencions de rapsodes. Es va comptar, entre d’altres persones, amb Enric Larreula, Madrona Ros, Pere Nogueras, Carme Faja, Eva Bassó Oriol Marfà, Emília Illamola i Josefina López.

Així mateix, la pròpia Lina Casanovas va recitar tres poemes seus per a tots els qui hi havia presents: ‘Amigues’, ‘Dolça Catalunya’ i ‘Podria callar’. Finalment, l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, li va atorgar la medalla d’or de la Generalitat de Catalunya, entre els aplaudiments i les ovacions dels presents.

Lina Casanovas ha publicat els poemaris A cavall d’un estel, Retorn i Mel i fel i Un punt de mel (antologia poètica). Ha col·laborat amb els seus poemes a les diverses publicacions argentonines aparegudes a la segona meitat del segle passat (Crit, Llaç, Cap de Creus…) i en altres d’arreu de Catalunya i Espanya. Va ser membre de l’Esbart femení de poesia de Mataró i va obtenir guardons literaris com ara els tres premis ordinaris dels Jocs Florals de Tardor (entre els anys 1982 i 1987) que li valgueren el títol de Mestre en Gai Saber i l’accèssit a la Viola en els Jocs celebrats a Caracas l’any 1996.

Deixa un comentari