Publicat el 12/04/2021

L’actor i humorista Peyu apadrina la 21a edició de la cursa solidària organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple que, per primer cop i a causa de la pandèmia, se celebrarà online

Els participants podran fer la cursa en diferents modalitats i distàncies amb un recorregut lliure o bé seguint un itinerari proposat per la Fundació. L’entitat ha creat l’app del “Mou-te” per mesurar el temps dels participants.
Arriba la 21a edició del “Mou-te per l’Esclerosi Múltiple”, la cursa solidària organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple en favor d’aquesta malaltia neurodegenerativa.
Enguany, el “Mou-te”, que tradicionalment se celebra al Circuit de Barcelona-Catalunya, serà 100% online a causa de la pandèmia.
Així, ja sigui caminant, corrent, en bicicleta o en patins, tothom hi podrà participar des de qualsevol lloc entre el 23 i el 25 d’abril.
Lluís Jutglar, conegut com a Peyu en les seves aparicions a ràdio, televisió i teatre, apadrina aquesta nova edició del “Mou-te”. L’actor, humorista i productor ha animat a través de les xarxes socials de la Fundació a la ciutadania a participar-hi des de la ciutat, el poble, la muntanya o la platja.
Un any més, l’objectiu d’aquesta cursa solidària és sensibilitzar sobre una malaltia amb la que conviuen 9.000 persones a tota Catalunya i més de 55.000 a Espanya.
Tots els fons recaptats es destinaran als serveis d’atenció a la persona recent diagnosticada i al seu entorn que s’ofereixen des de la Fundació, com les activitats per a la millora i el manteniment de la salut física, grups de suport emocional, formació i orientació laboral o assessorament legal. “Quan et comuniquen el diagnòstic d’esclerosi múltiple, se succeeix un període de gran incertesa cap al futur. Com evolucionarà la malaltia? Podré seguir portant la meva vida com fins ara? Són algunes de les preguntes més recurrents. És essencial que en aquest moment, les persones se sentin acompanyades i rebin orientació de com adaptar-se a la nova realitat”, ha explicat Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació.

Com cada any, les curses es podran dur a terme en diferents modalitats i distàncies perquè tothom hi pugui participar.
La novetat d’aquesta edició és que el recorregut serà lliure o bé seguint l’itinerari proposat per la Fundació, que passa per davant de les seus que l’entitat té en diferents poblacions catalanes.
Les inscripcions per al “Mou-te” virtual estaran obertes fins el 25 d’abril al web: moute.fem.es
Un cop realitzada la inscripció, els participants rebran un correu electrònic amb l’enllaç de descàrrega de l’aplicació de la cursa, que controlarà el temps i la ubicació i des d’on es podrà seguir la classificació en temps real. A més, tothom rebrà a casa seva una caixa amb la samarreta del “Mou-te”, el dorsal per la cursa, un caldo, una aigua i galetes Trias.

La Fundació Esclerosi Múltiple
Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (femcet), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, que amb més vint-i-cinc edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya.

 

Deixa un comentari