Publicat el 15/03/2021

L’Ajuntament d’Alella, juntament amb els ajuntaments del Masnou i Teià, posa en marxa a partir d’aquest dilluns 15 de març la campanya Mou-te pel Zero!

Una iniciativa pionera a Catalunya que té per objectiu promocionar la reducció de la generació de residus i impulsar el comerç local.
El projecte es basa en una combinació d’experiències de joc (gamificació) en format digital i no digital, a través de les quals es pretén aconseguir que la ciutadania, els establiments i les empreses incorporin noves pràctiques de consum sostenible, promovent l’economia circular i el consum local i avançant cap a una societat de residu zero. La idea és que aquestes accions es vagin incorporant com a hàbits quotidians amb l’objectiu final que Alella redueixi la seva petjada de carboni.

Els premis per participar-hi poden ser productes que ajuden a la reducció de residus o recompenses com ara entrades i descomptes en activitats culturals i lúdiques que s’organitzin a Alella o la comarca, i que seran sortejats de manera bimensual entre les persones participants.
Hi ha dues formes per participar-hi.
– D’una banda, a través d’una app que es pot descarregar al web Mou-te pel Zero (https://moutepelzero.cat/alella/). L’App ja està disponible per a iphone i en les properes hores estarà en funcionament la versió actualitzada per a android.
– De l’altra, mitjançant un fullet que es pot aconseguir als comerços alellencs que hi col·laboren. Si s’opta per aquesta segona via, el venedor o venedora segellarà el fulletó per cada repte aconseguit.
A cada usuari o usuària se li proposarà un itinerari de reptes adient al seu perfil, de manera que el joc fa que progressi de nivell a mesura que els superi. Aquest mètode combina l’aprenentatge lúdic amb l’assumpció d’hàbits respectuosos amb el medi ambient i beneficiosos amb el teixit comercial local.
Per participar-hi, només cal entrar al web  https://moutepelzero.cat/alella/ o agafar un fullet de la campanya i començar a jugar.
Els reptes s’agrupen en tres nivells: inicial (5 punts); intermedi (10 punts); i avançat (15 punts).
Per exemple, n’hi ha que proposen la compra de productes a granel en lloc dels que es comercialitzen envasats en recipients de plàstic. D’altres, la reparació d’aparells o peces de roba. També n’hi ha que estan pensats per a la promoció d’hàbits saludables i per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle, com desplaçar-se a peu o en bicicleta
La lluita contra el canvi climàtic és, per tant, un dels objectius transversals de la campanya que presenten conjuntament els ajuntaments d’Alella, el Masnou i Teià,  al qual s’hi sumen d’altres, com incidir sobre la generació de residus, impulsar el comerç local, augmentar-ne la fidelització de la clientela o promocionar l’estalvi econòmic.

Els alellencs i alellenques que assoleixin 10 reptes diferents de la campanya podran obtenir una reducció del 10% de la taxa de residus. 
Més informació: https://alella.cat/ARXIUS/2018/mediambient/Triptic_Alella_definitiu.pdf

 

Deixa un comentari