Publicat el 18/03/2021

Des del 23 de març i fins al 16 de juliol es podrà visitar aquesta exposició on l’autora fusiona la seva visió del nord del Rif amb versos de dones

Exposició on l’autora reflecteix la seva experiència del paisatge mediterrani del nord del Marroc entre els anys 2014 i 2018 quan va viure a Nador, la capital berber de la regió del Rif. Les pintures es fusionen amb veus i versos escrits per dones no occidentals.
Esposició: Mostra pictòrica Coeur d’Amazigh (cor berber)
Artista: Nuria Guardiola
Lloc: L’Espai Betúlia, carrer d’Enric Borràs, 43-47, Badalona

Nuria Guardiola (Vigo, 1956) impregna aquesta mostra de la llum i la riquesa cromàtica dels paisatges, la natura, les restes arqueològiques i els vestigis d’antics jaciments de ferro a la zona oriental del Rif. Els amazics, coneguts popularment com a berbers, són la població autòctona del nord d’Àfrica, d’origen i memòria ancestrals. L’autora fusiona aquesta proposta plàstica, de pintura conceptual expressionista, amb la paraula, la veu i els versos alliberadors de les dones del nord d’Àfrica, on la condició femenina vol transcendir els registres de raça i cultura.

Activitats
L’exposició s’obrirà a les 19 hores del dimarts 23 de març a L’Espai Betúlia.
Visita guiada per la mateixa artista, Núria Guardiola Medel, el dimecres 24 de març a partir de les 19 hores.
Recital i conversa amb els poetes Sahida Hamido i Salem Zenia, el  dimarts, 27 d’abril, a les 19 hores.
Conversa amb Najat el Hachmi, entrevista Montserrat Gatell, el dijous, 6 de maig, a les 19 hores,
L’aforament és limitat. Cal inscripció prèvia (indicant nom, cognoms i telèfon de contacte) per mitjà de correu electrònic a espaibetulia@badalona.cat.
(Les activitats estaran supeditades als possibles canvis derivats de l’alerta sanitària per Covid-19)

L’Espai Betúlia (https://www.espaibetulia.cat/) també organitza visites guiades per a 4t, 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO a petició de les escoles.

 

 

 

Deixa un comentari