Publicat el 24/09/2021

Joaquim Cassà i Barrera, empresari i activista cultural que va ser nomenat Fill predilecte d’Arenys de Mar, ha mort avui a l’edat de 100 anys

L’alcaldessa Annabel Moreno, en nom de tota la corporació, ha expressat el condol a la família i ha lamentat la pèrdua. La vila d’Arenys de Mar va distingir-lo amb el títol de fill predilecte en una sessió plenària que es va celebrar el 15 de març de 2015.

Joaquim Cassà serà recordat per la seva trajectòria professional vinculada al sector tèxtil i industrial, així com la seva vocació literària i les col·laboracions que va fer amb la revista Vida Parroquial, a més del seu pas per la junta directiva de l’Esbart Maragall i la recuperació de la memòria del Forn del Vidre a través de la nissaga de vidriers arenyencs dels Sala, que va plasmar en el llibre Els Sala, senyors del foc, vidriers arenyencs a cavall de dos segles, culminat recentment amb la inauguració d’una ceràmica d’homenatge a ells i de record de l’emblemàtic Forn del Vidre arenyenc. L’any 2015 va publicar el llibre “Els carrers d’Arenys de Mar”.
Joaquim Cassà fou nomenat Arenyenc de l’any 2011 per votació popular. Arran d’esdevenir centenari l’Ajuntament d’Arenys li va fer un reconeixement amb l’Ateneu Arenyenc, entitat on ha tingut els darrers anys la distinció de soci número 1.

Redacció
Imatge i Fon: Ajuntament d’Arenys de Mar

Deixa un comentari