Publicat el 21/05/2020

Creador del conegut personatge Norma, de la campanya de normalització lingüística endegada per la Generalitat de Catalunya el 1982, l’il·lustrador, dibuixant, dissenyador i ninotaire ha mort aquest dijous, 21 de maig

Juste de Nin, membre d’una família d’artistes i creadors, va desenvolupar una important obra com a autor de novel·les gràfiques. En l’àmbit professional destaca, a més, la seva feina com a dissenyador i directiu creatiu de la firma de moda creada pel seu cosí, Armand Bassi.

Del seu vincle amb Premià de Dalt, on va tenir casa durant vint anys, va néixer l’obra Ítaca, l’odissea en la Mediterrània de 1936, editat per la Societat Cultural Sant Jaume el 2016.

Moltes de les seves novel·les gràfiques s’inspiren en clàssics de la literatura traslladats a la història de Catalunya com Montecristo 1941, que es basa en la novel·la d’Alexandre Dumas i té lloc a la Barcelona franquista,  El guepard 1970, basat en l’obra de Giuseppe di Lampedusa i ambientat en la Transició; Barcelona 1931. L’educació sentimental; adaptació de la novel·la de Gustave Flaubert que es situa en la Barcelona de la Segona República o La muntanya màgica, adaptació de la novel·la de Thomas Mann  situada en la Barcelona de finals del XIX i començaments del XX.

La Clau va publicar una entrevista en què el dibuixant i dissenyador ens parlava sobre la seva trajectòria. Podeu llegir-la en aquest enllaç:

Juste de Nin. Dibuixant, il·lustrador, ninotaire i dissenyador de moda

Deixa un comentari