Publicat el 06/09/2021

La regidoria de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació ha organitzat un curs d’iniciació a la informàtica adreçat a persones en situació d’atur que tinguin entre 45 i 60 anys, que impartirà la Cambra de Comerç de Barcelona

El curs s’impartirà entre el 27 de setembre i el 21 d’octubre, en horari de dilluns a divendres de 9 h a 14 h (un total de 100 hores lectives) a l’aula d’informàtica del Centre Cívic Les Mallorquines.
El curs està totalment subvencionat i, per tant, és gratuït per a totes les persones que s’hi apuntin. Només hi ha 10 places i cal inscriure-s’hi durant el mes de setembre trucant al 934690737. 

La bretxa digital és una realitat, i les afectacions en la vida quotidiana derivades de la pandèmia de la covid-19 n’estan magnificant els efectes, sobretot en les persones desocupades de més de 45 anys.
En alguns casos, té un fort impacte en aspectes tan cabdals com ara els tràmits institucionals que cal fer de manera telemàtica. Amb les restriccions derivades de la pandèmia, la finestra online es converteix sovint en l’única via per dur a terme una gestió o sol·licitar un ajut públic, i no tothom està preparat per accedir-hi.
D’altra banda, en un context d’oportunitats laborals vinculades a la digitalització i la capacitat de teletreballar, el problema de la bretxa digital també té unes conseqüències professionals evidents, sobretot en aquelles persones que, per la seva edat, han perdut familiaritat amb els processos formatius. L’alfabetització digital esdevé, doncs, essencial per garantir els drets de tota la ciutadania, a més de formar en unes competències molt necessàries per afavorir l’ocupabilitat de les persones que no tenen feina i n’estan buscant.

 

Deixa un comentari