Publicat el 28/07/2022

Els canvis al planejament, pendents del vistiplau de la Generalitat, també permetran reordenar els accessos

 

 

L’Ajuntament de Badalona ha aprovat de forma provisional una modificació del Pla Especial Urbanístic d’una part de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Can Ruti, fet que aplana el camí per ampliar el bloc quirúrgic del centre.

Els canvis al planejament, que hauran d’obtenir després l’aval de la Generalitat, regulen algunes actuacions fetes els darrers anys i, alhora, permeten afrontar diverses ampliacions de futur al conjunt del campus. D’aquesta manera, seguint el programa funcional de l’hospital, a part d’eixamplar el bloc quirúrgic, també es preveu una millor dels accessos, de les instal·lacions de l’Institut Català d’Oncologia, de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i de condicionament de l’edifici polivalent. (L’actualització precisa diverses dades sobre la superfície modificada al planejament urbanístic)

La modificació urbanística permetrà disposar de fins a 7.300 m2 d’espais destinats a ampliacions prioritàries del campus, entre les quals hi ha el nou espai quirúrgic per fer créixer els recursos actuals i també un nou edifici polivalent. Al mateix temps, s’habiliten 2.700 m2 per a futures ampliacions no prioritàries, de manera que es puguin atendre necessitats sobrevingudes els propers anys.

En el cas específic de l’aparcament, la modificació urbanística permetrà ampliar l’edifici actual de tres plantes soterrànies cap a l’extrem sud, ocupant tota l’àrea que ara hi ha d’aparcament en superfície. Això generarà 144 places noves.

Pel que fa a obres ja executades, l’Ajuntament ha regularitzat un total de 8.000 m2 que engloben la UPAC (Unitat Postcrítica Àrea del Cor), el quiròfan híbrid, diversos mòduls de l’ICO i de l’IrsiCaixa, el nou espai de la direcció d’infermeria i també l’edifici satèl·lit posat en marxa arran de la pandèmia.

“Una gran notícia” llargament esperada
El director d’estratègia assistencial de la Gerència Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS), Oriol Estrada, ha definit l’aprovació del ple com una “gran notícia”. “Fa anys que esperem una autorització per reordenar alguns aspectes del campus, que és un dels més importants del país”, ha assenyalat, tot celebrant que l’hospital “ara pot entomar el repte de convertir-se en un espai referent en salut, però també amable per a treballadors i pacients”.

Redacció
Imatge i font: ACN Agència catalana de Notícies

Deixa un comentari