Mobilització per l´alliberament del peatge d´Alella. Més d´un centenar de persones participen a la mobilització convocada per l´Ajuntament | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/05/2012

L´Ajuntament d´Alella ha reprès aquest diumenge 13 de maig les mobilitzacions iniciades el 2004 per reclamar l´alliberament del peatge de la C-32. Més d´un centenar de persones han participat a l´acte reivindicatiu convocat per l´Ajuntament i que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals (ERC+SxA, PSC, CiU, Gd´A i PP). A la mobilització també s´hi han sumat membres de la plataforma #novullpagar i representants d´altres municipis maresmencs, com El Masnou i Pineda de Mar, a més de la Diputada socialista al Parlament, Consol Prados.
Darrera d´una pancarta amb el lema ´Per l´alliberament dels peatges´, els participants a la mobilització han anat des de Can Lleonart fins a la plataforma de peatge de la C-32, on l´alcalde d´Alella Andreu Francisco ha llegit un manifest de tots els grups municipals recolzat per tots els grups municipals. Amb aquest acte,  l´Ajuntament manifesta el seu  ´total desacord amb la darrera decisió de la Generalitat de Catalunya respecte del peatge d´Alella, i reclama tornar provisionalment al sistema de bonificacions vigent els darrers quatre anys mentre no se suprimeixi definitivament i física el peatge d ´Alella´. Segons conclou el manifest, l´Ajuntament es manté ferm i anuncia que continuarà la lluita contra els peatges fins aconseguir aquest objectiu.
Finalitzada la lectura del manifest alguns dels assistents a l´acte han obert les barreres de peatge perquè els vehicles poguessin circular de manera gratuïta. L´apertura de barreres s´ha desenvolupat sense incidents, i amb una bona acollida dels conductors, durant més de mitja hora.
L´Ajuntament alellenc reprèn amb aquesta primera acció les mobilitzacions ciutadanes en contra del peatge que ja va dur a terme entre 2004 i 2006 i que van ajudar a aconseguir una bonificació del 100% per als usuaris que fèiem més de vuit desplaçaments mensuals. Aquesta exempció de pagament que s´aplicava des de febrer de 2007 va quedar suspesa des de l´1 de gener d´enguany amb l´entrada en vigor dels nous models de descomptes progressius de la Generalitat.
La campanya de mobilitzacions s´havia d´iniciar el passat 26 de febrer però l´Ajuntament va decidir suspendre l´acte reivindicatiu davant el compromís del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, d´estudiar la situació d´excepcionalitat dels peatges d´Alella, Terrassa i Mollet en la reunió que va mantenir el 9 de febrer amb els alcaldes de les tres localitats. En aquesta reunió, els tres alcaldes -Andreu Francisco, Josep Monràs i Pere Navarro- van demanar al conseller el restabliment de l´anterior sistema de bonificacions dels peatges que suposava la gratuïtat per als usuaris habituals. El conseller, per la seva part, es va comprometre a estudiar la singularitat dels accessos i a presentar una proposta concreta per a la mobilitat obligada en aquests tres peatges.
Davant aquest compromís, i atenent la petició expressada pel mateix conseller, l´Ajuntament va decidir ajornar l´inici de les mobilitzacions, establint un termini de 45 dies per rebre resposta de la Generalitat. Exhaurit aquest termini sense que s´hagi produït cap mena de proposta, l´Ajuntament ha decidit convocar novament la ciutadania a participar a l´acte reivindicatiu contra el peatge que s´ha du a terme aquest diumenge 13 de maig.

Deixa un comentari