-Mirades al món- reflexiona sobre els desequilibris del model alimentari al segle XXI | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/11/2011

Les 4es Jornades de Cooperació se celebren del 24 al 27 de novembre
La fam i el model alimentari actual és l’eix central de les 4es Jornades de Cooperació Mirades al món que se celebren a Alella del 24 al 27 de novembre. Amb el títol ´(in) seguretat alimentàri´, les jornades tindran, com sempre, una mirada crítica cap a les desigualtats entre el sud i el nord, unes desigualtats que són especialment dramàtiques quan parlem d’alimentació. I és que al món hi ha més de 1.000 milions de persones que passen gana -tot i que es produeixen aliments per alimentar una vegada i mitja tota la humanitat- a causa d’un model alimentari incapaç de distribuir correctament els aliments.
Les Mirades al món es presenten el 24 de novembre a les 19.30h a Can Lleonart, amb una tertúlia que posa el dit a llaga sobre els mals que pateix el model alimentari mundial: ‘Qui decideix allò que mengem? Agroindústria versus sobirania’, a càrrec d’Esther Vivas, membre del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la UPF.
El 25 de novembre veurem les cares de la fam i parlarem, entre d’altres qüestions, de la situació d’emergència  que pateix el Corn d‘Àfrica, amb un cinefòrum en el qual es projectarà el reportatge Fam i model alimentari al segle XXI, produït per TV3, com a punt de partida d’un debat moderat per Roger Alonso, tècnic de Cooperació Internacional de la Creu Roja, entitat promotora de la campanya ‘Àfrica anem al gra’.
Serà a partir de les 20h a la biblioteca.
El 26 de novembre al matí es farà a Can Manyé el taller ‘Què es cou quan algú diners mou? Alternatives al model alimentari’,
a càrrec de la ONGD Veterinaris Sense Fronteres. A la tarda, a Can Lleonart, Maite Ortiz i Joan Saurí, becats amb les estades solidàries 2011, explicaran la seva experiència acompanyats de dones del Proyecto Míriam de Nicaragua.
Les Mirades al món s’acomiaden el 27 de novembre amb una festa per a tota la família a la Plaça de l’Ajuntament, on podrem conèixer els projectes desenvolupats amb suport alellenc. També hi haurà xocolatada popular de comerç just, jocs gegants i es confeccionarà el mural dels Aliments del món.

Deixa un comentari