Publicat el 07/11/2022

El Premi d’Emprenedoria Jove 2022 ja té guanyadores. Míriam Piera Bertrán i Marta Gil González van rebre el guardó de mans de l’alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Promoció Econòmica, Maria Llarás

 

 

 

Les joves emprenedores acaben d’obrir una botiga dedicada a la venda de roba interior i complements al carrer de Fontanills que duu el nom de Mima’t Masnou. Amb la concessió del premi d’emprenedoria rebran 4.000 euros per desenvolupar el seu projecte que, al parer del jurat, complementa l’oferta comercial del municipi pel que fa a la venda d’aquest tipus de productes. El jurat, en el seu veredicte, també va valorar positivament el nivell de detall del projecte presentat.

Les dues guanyadores van explicar que la idea de negoci havia sorgit fruit de la manca d’una botiga especialitzada d’aquestes característiques al municipi. L’alcalde i la regidora, a més de felicitar les emprenedores, van remarcar el paper tan necessari de les empreses de nova creació per al Masnou i van recordar que aquesta era la desena edició d’un premi que sempre ha tingut per voluntat donar noves oportunitats a la gent jove que comença un projecte interessant i innovador al poble.

Recepció de les empreses de nova creació

A l’acte d’entrega del premi també es va fer una recepció a les empreses de nova creació. Es tracta de nou noves empreses (sis de les quals van assistir a l’acte) que s’han creat durant l’any 2022 i a les quals se’ls ha concedit una subvenció municipal.

Aquest any 2022 l’Ajuntament ha concedit 40.365,91 euros a les empreses i persones emprenedores del Masnou a través de la convocatòria de subvencions per al foment de l’economia local, la consolidació del teixit productiu i l’impuls del mercat de treball. Un total de 28 sol·licituds presentades van ser acceptades i distribuïdes per línies tal com s’indica al quadre:

LÍNIA 1. Reformes en locals – 5 sol·licituds acceptades – import concedit:  7.335,36 €
LÍNIA 2. Establiment i posada en marxa d’activitats empresarials – 9 sol·licituds acceptades – import concedit: 19.987,83 €
LÍNIA 3. Creació d’ocupació – 2 sol·licituds acceptades – import concedit: 3.602,45 €
LÍNIA 4. Promoció comercial i digitalització – 12 sol·licituds acceptades- 9.365,91 €
Total concedit: 28 sol·licituds i l’import total 40.365, 91 €

En relació amb els projectes presentats en el marc de la línia 2, és a dir, per a l’establiment i posada en marxa d’activitats empresarials, les nou iniciatives presentades provenen de sectors econòmics molt diferenciats: un 34 % del de comerç i un 22 % del de serveis, el mateix tant per cent que del de restauració i el d’indústria i construcció.
Les activitats d’aquestes empreses de nova creació, a més de la  botiga dedicada a la venda de roba interior i complements guanyadora del Premi d’Emprenedoria, són:
Una botiga de roba de segona mà, una herboristeria, una empresa de serveis de digitalització per al sector tèxtil, una de neteja de plaques fotovoltaiques amb robots, una de dedicada a la instal·lació de finestres d’alumini i altres productes d’aquest material i de PVC, un túnel de rentat, una de venda de minerals i altres productes, una vermuteria i un restaurant.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

Deixa un comentari