Publicat el 28/01/2022

MicroSensacions Teatrals estrena nova ubicació a l’espai de salut “I loft you” de Pineda de Mar

 

En aquesta ocasió, el circuit teatral habitual es transforma per adaptar-se a un espai diàfan (un loft) i viure una experiència immersiva on el públic es troba en el centre

 


MicroSensacions Teatrals obre 2022 estrenant nova ubicació i nova proposta per gaudir del teatre en espais alternatius. L’espai de salut “I loft you” de Pineda de Mar (El Maresme) es transformarà en escenari improvisat on gaudir del teatre el dissabte 12 de febrer.
L’habitual Circuit de Microteatres en espais alternatius que defineix MicroSensacions Teatrals serà una mica diferent aquesta vegada, ja que el centre “I loft you” és un espai diàfan i el públic seurà al mig del mateix, mentre les diferents peces teatrals es desenvolupen al seu voltant.

Es podrà gaudir de tres peces de microteatre diferents que es faran de forma correlativa.  Es faran diverses sessions i cada espectador podrà escollir l’horari en què les vol veure (19h, 20h o 21h).
Els espectacles programats són:
–  ‘Plumas de arena’ escrit, dirigit i interpretat per Olga Morente;
– ‘Entrevista de feina’ de Clara Puig, dirigida per Carlos Petilo, i interpretada per Mireia Ros i Marta Hernández; i
– ‘Ay, madres’  adaptació del text italià orginal ‘Le Mamme degli Sposi’ de  Chiara Tambani, dirigida per Fabrizia Martano, i interpretada per Sandra Sferragatta i Graciela Musella.

MicroSensacions Teatrals és un format teatral que consisteix en la representació d’històries de curta durada (uns 15-20 minuts), en espais reduïts i no pensats originàriament per servir d’escenari, i amb molt poc públic (màxim 20 persones).
Proposa utilitzar i gestionar espais que no tenen res a veure amb un teatre, com podrien ser un poliesportiu, un museu, un centre d’estètica, un hotel… per representar petites peces teatrals amb necessitats escenogràfiques mínimes, perfectament adaptables als espais disponibles, ja siguin un vestuari, un gimnàs, una habitació d’hotel, o un raconet acollidor d’un museu o de qualsevol altre espai.

Al juliol de 2020, el Club de Tenis La Llobera de Cabrils (El Maresme) acollia el projecte pilot de MicroSensacions Teatrals. En aquell moment, donada la situació sanitària, es va optar per espais més grans i a l’aire lliure, en una barreja de microteatre i teatre de carrer. I així, una pista de pàdel, una altra de mini-futbito o un espai sota unes cistelles de bàsquet, es convertien en teatres improvisats a l’aire lliure, per gaudir de la cultura i les nits estivals en un espai atípic.
I aquesta és la màgia de MicroSensacions: convertir qualsevol espai en un teatre.

Aquesta proposta, organitzada per Simgraf i ComunicAcció, prioritza les sensacions d’actors i públic, ambdós fora del seu espai natural, per sobre de l’estètica més acurada que normalment requereix un espectacle a l’ús.
No es tracta, doncs, de tenir la millor escenografia i una il·luminació perfectes, sinó jugar a ser part d’allò que està passant i que no es tornarà a repetir, perquè el teatre sempre és diferent i perquè les emocions que es generin en aquest petit univers, que durant 15 minuts crearà MicroSensacions Teatrals, mai tornaran a ser les mateixes. Més informació: https://www.microsensacions.es
Les entrades es poden adquirir a www.microsensacions.es/reserva/

 

Redacció
Imatge i Font: ComunicAcció
Projecció Activa de la comunicació

Deixa un comentari