Publicat el 11/06/2024

Aquest Meta Parc es el primer d’una llarga saga de parcs temàtics de Realitat Augmentada per descobrir el món animal i que s’obriran a Espanya

 

 

Aquest proper dia 20 de juny, després de llargs mesos de treball en el desenvolupament de la tecnologia digital més avançada, per a la perfecta reproducció dels animals salvatges a Realitat Augmentada i mixta, obrirà el primer Meta Park al parc natural del Montnegre i Corredor, província de Barcelona.
En aquest entorn natural privilegiat en una finca privada de 200 hectàrees, a menys d’una hora de la capital catalana, proposa una espectacular experiència on conèixer els animals de una forma mai vista abans. Una innovadora proposta de lleure divulgatiu de primer nivell per a tota la família.

Meta Park Montnegre és un projecte pioner que destaca pel seu compromís amb la educació i la preservació de la fauna i ve a redefinir el món dels zoològics amb valors i tecnologia del nostre temps.
Utilitzant la realitat augmentada i mixta, el parc ofereix una experiència que supera els límits dels zoològics convencionals.
Els visitants poden interactuar, mitjançant tauletes o ulleres de RA i sense perill, amb els animals salvatges i, ajudats d’aquesta tecnologia, aprendre sobre la diversitat animal i submergir-se en els seus hàbitats de forma eficaç i respectuosa amb el benestar animal.

Per blindar la seva filosofia i els seus valors, el parc col·labora amb la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) i la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​garantint una base científica i sòlida per a les seves activitats de conservació i un pla educatiu ben estructurat.
Aquesta col·laboració reflecteix una visió futurista i sostenible, establint nous estàndards per a la interacció humana amb la vida animal.
Els visitants poden apreciar la complexitat de la vida silvestre i la seva importància per a la salut del planeta, fomentant un respecte i una consciència més grans sobre la conservació.

Després de l’obertura de Meta Park Montnegre obriran aquest any altres Meta Parks per Catalunya i la resta d’Espanya i Europa, sent els propers Meta Park Trail Saldes, Pedrafolca (Barcelona) i el Meta Park Riells i Viabrea (Girona), a més del primer a Madrid per després de l’estiu.

Meta Park, una experiència en tres etapes:
Educa: Utilitzant tablets, els visitants exploren el món dels animals, coneixent les seves característiques i desafiaments, eliminant l’estrès del captiveri i assegurant-ne el benestar.
Dimensió: Amb ulleres de realitat mixta, els visitants s’endinsen en hàbitats naturals, observant el comportament animal de manera autèntica sense necessitat de traslladar animals reals.
Safari: A través del Meta Park Car i ulleres de realitat mixta, els visitants gaudeixen d’un safari interactiu amb animals digitals africans, oferint una experiència emocionant i educativa sense pertorbar els animals reals.

Sobre el parc natural del Montnegre i el Corredor
El Parc Natural del Montnegre i el Corredor, amb 15,000 hectàrees, és un valuós espai natural a Catalunya. Connecta les muntanyes del Montnegre amb la plana costanera, sent crucial per a la conservació de la biodiversitat i els ecosistemes. Els seus densos boscos d’alzines sureres, pins i roures, acullen diverses espècies de fauna i flora, incloent l’àliga cuabarrada i el falcó pelegrí, en perill de extinció.
És un refugi per als amants de la natura, oferint rutes de senderisme i ciclisme que permeten explorar paisatges i vistes panoràmiques. Actua com un corredor ecològic vital, facilitant el moviment d’espècies, promovent la diversitat genètica i la salut dels ecosistemes, crucial per a la supervivència de moltes espècies.
Meta Park Montnegre
Preu 22 euros
Obert de dijous a diumenge de 10.00 ha 20.00 h
Compra d´entrada: https://www.metaparkworld.com/montnegre

Redacció

Deixa un comentari