Publicat el 27/08/2020

Continua el reforç policial i s’avança en el projecte d’instal·lar càmeres a l’espai públic

L’Ajuntament va acollir ahir, dimarts 25 d’agost, una nova reunió per abordar la inseguretat al municipi i les mesures que s’estan adoptant per a fer-hi front. En aquesta ocasió, a banda de l’alcalde, Jaume Oliveras, la regidora de Seguretat Ciutadana, Sílvia Folch, i representants de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, hi van assistir també diverses persones de l’associacionisme veïnal, en representació del territori i del teixit comercial.

La trobada va servir perquè des de l’Ajuntament es fes balanç dels fets delictius que s’estan produint al Masnou aquest estiu, alhora que veïns i veïnes van expressar les seves opinions i neguits sobre la creixent sensació d’inseguretat que s’està vivint. Finalment, uns i altres es van mostrar disposats a col·laborar en el que estigui al seu abast, cadascú en el seu àmbit, per tal de rebaixar el conflicte.
Al final de la reunió, l’alcalde, Jaume Oliveras, que és la màxima autoritat municipal, va reconèixer que el Masnou està vivint un moment complicat, constatant l’existència d’un problema, “que malauradament és comú als municipis amb estació de tren a la línia de la costa del Maresme, fet que facilita la mobilitat dels delinqüents”. “Hi estem molt a sobre i no cessarem els esforços”, va continuar.
Va detallar que es mantindrà el dispositiu policial especial que es va posar en marxa recentment, reforçat i coordinat entre els dos cossos policials, i que s’està treballant per instal·lar càmeres de seguretat. A més, se sol·licitarà una nova reunió amb la fiscalia de Mataró i es convocarà la setmana vinent una reunió interdepartamental amb tot els agents municipals implicats. Alhora, va demanar col·laboració entre veïns i Ajuntament, des de la confiança mútua i amb la crítica que convingui, compartint opinions i informacions. Amb aquesta finalitat, s’ha designat un representant per a aquests temes, de cadascuna de les associacions representades, per tal de mantenir-hi una comunicació més fluïda.

Prèviament, els representants veïnals es van mostrar impotents davant l’augment de la delinqüència i van reclamar que no cessi la presència policial ni la pressió judicial, ja que van expressar tenir por davant d’aquesta situació. També van mostrar la seva preocupació perquè en alguns casos els ànims d’alimentar la crispació no enterboleixin la convivència veïnal. En aquest sentit, les persones presents van coincidir en els perjudicis que pot causar la difusió de rumors i informacions descontextualitzades. Aquest fet no ajuda a la tasca diària de contenció i, sovint, crea alarma innecessària, com és el cas d’un vídeo que circula per diversos canals i mitjans, des d’ahir mateix, on es veu una baralla multitudinària als voltants de la plaça de Catalunya del municipi. Els fets van succeir fa més d’una setmana, just abans que s’iniciés el dispositiu policial reforçat.

Cal recordar que, coincidint amb els dos repunts delictius que hi ha hagut al municipi, (el primer, un cop finalitzat l’estat d’alarma; i el segon, més recentment, a l’agost) s’han engegat un seguit d’actuacions coordinades per tal de combatre’ls. Principalment es tractaria de robatoris amb violència i intimidació i robatoris amb força en domicilis, així com intents d’ocupació.
Si bé les xifres dels cossos de seguretat apunten que les mesures que s’estan aplicant comencen a donar fruits, el cert és que no han contribuït a disminuir la sensació d’inseguretat entre el veïnat, d’acord amb les expressions de les persones assistents a la reunió. Així, la pressió policial d’aquests darrers dies, visible en diferents punts del Masnou, s’ha traduït en una disminució dels fets delictius i un increment del nombre d’identificacions i detencions.
No obstant, tal i com lamentaven des dels cossos policials, els resultats no són immediats i hi ha delinqüents que acumulen més de vint detencions i causes pendents i que continuen la seva activitat delictiva al carrer.

 

Deixa un comentari