Publicat el 27/04/2020

Segons informa l’ACN, les associacions i federacions d’oci contemplen diverses mesures per poder tornar a obrir mentre duri la crisi del coronavirus. Amb l’objectiu d’anar “a una” en la fase de “desescalada”,  la majoria estan elaborant protocols amb propostes que faran arribar al Ministeri de Sanitat i a les conselleries

L’únic referent per enfrontar aquesta fase és la Xina i les mesures que han implantat són ara el model a seguir: neteges en profunditat dels locals abans d’obrir, controls de temperatura als accessos, que els usuaris utilitzin guants i mascaretes, facilitar gels hidroalcohòlics i neteges de la pista i els banys amb el públic dins.

El president de la Federació Nacional d’Empresaris d’Oci i Espectacles i portaveu del Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província, Ramon Mas, explica que preveuen espais privats on la gent pugui mantenir la distància de seguretat, però contemplen que les pistes es puguin mantenir com fins ara. “Si la gent al metro utilitzant mascareta no ha de mantenir les distàncies, entenem que el mateix criteri s’hauria d’aplicar a l’oci nocturn”, afirma.

Una altra de les propostes és que alguns locals puguin disposar de terrasses a l’exterior i que d’altres puguin doblar les que ja tenen, amb l’objectiu de recuperar a fora part de l’aforament, que ja donen per fet que perdran.

A més, es plantegen mesures com les que proposa Fecasarm amb comandes per escrit, pagament amb targeta o un certificat internacional sanitari per recuperar la confiança dels clients. El sector demana que els ERTE siguin flexibles, que “flueixin els diners” i negociació en els lloguers de locals.

Mas creu que maig serà decisiu per establir com es farà la desescalada, i veu bé que es faci per territoris. També creu que l’oci nocturn ha d’anar de la mà de l’hostaleria en el pla de relaxament de mesures.

En aquest àmbit ja s’estan fent proves pilot amb mampares per separar taules. Segons assegura l’empresari de Leganés, Enrique Abanades,  president de l’Associació d’Hotelers d’aquesta població “Estem provant coses però no hi ha consens entre el sector i, per exemple, les mampares costen uns 500 euros”.

On sí que hi ha més o menys acord, diu, és en la utilització de coberts, tovallons o estovalles d’un sol ús, i en facilitar gels hidroalcohòlics a les entrades als locals i als banys. Atès que donen per fet que perdran la meitat de l’aforament, posen els ulls en les terrasses i esperen que se’ls permeti doblar la seva superfície.

Pel que fa al cinema, el president del Gremi de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, assegura que “l’escenari actual és un repte i en som conscients” i reclama una acció coordinada i “normes clares” perquè es pugui reobrir en les condicions necessàries.

Tarrazón creu que els cinemes tenen un model “absolutament controlable”: poden controlar la venda d’entrades abans i tenen les butaques numerades i “àmplies”. Sobre les mesures que estudien hi ha la de proveir mascaretes entre el personal, facilitar gels o renovar els aires de les sales. Tenen clar també que l’aforament es reduirà, tot i que la seva idea és que ho faci d’entrada en un 50%.

Demana mesures a l’administració i que siguin flexibles en el ERTE. També “coordinació” a nivell estatal però també europeu, perquè hi ha estrenes mundials que considera que no té sentit que es facin per separat

Deixa un comentari