Publicat el 18/03/2020

18 de març 


COMUNICAT DE LA PISCINA MUNICIPAL SOBRE EL COBRAMENT DE QUOTES:

Degut a la situació d’excepcionalitat decretada pel Govern de la Generalitat de Catalunya i atenent les ordres de l’Ajuntament de Vilassar de Mar sobre el tancament obligat dels centres d’oci i gimnasos, la direcció de la Piscina Municipal de Vilassar de Mar ha decidit aplicar les següents mesures:
1. Si la durada del tancament obligatori s’allargués més enllà del dia 29 de març, paralitzar els cobraments de les quotes dels socis/es d’alta del mes d’abril fins que la situació es normalitzi.
2. Compensar el temps no gaudit del servei durant el mes de març en la primera facturació un cop oberta la instal·lació; descomptant així l’import del període no gaudit en el primer rebut facturat, exceptuant els socis de manteniment ja que aquest tancament no els afecta.
3. Compensar les classes no realitzades durant el mes de març d’activitats aquàtiques i dels cursets de natació, descomptant així l’import del període no gaudit en el proper rebut a facturar (3r trimestre).
4. Demanar a tots els socis/es no retornar el rebuts del mes en curs.
Alhora, demanem a tots els socis/es seguir les instruccions decretades pels diferents estaments oficials, i cuidar-vos molt, per acabar amb aquesta situació el més ràpid possible, per tornar-nos a veure aviat.
Us animem a continuar fent exercici a casa, dins de les possibilitats de cadascú, i així vèncer de la millor forma a aquest virus, per tant oferim als nostres socis/es un link obert i gratuït on podràs gaudir de la col·lecció completa amb més de 800 entrenaments de Les Mills, en els vostres dispositius mòbils, tabletes o smart tv.

TRANSPORT D’AUTOBÚS
Pel que fa al transport d’autobús que té circulació a Vilassar de Mar, Moventis ens informa del seguent:
– Reducció en les expedicions de les línies interurbanes C-10 i C-30. Consulteu horaris previstos d’aquestes línies.
– L’autobús urbà de Vilassar de Mar, la línia C-13, manté l’horari habitual del servei.
Recordem que al tranport públic s’ha d’utilitzar quan sigui indispensable i que cal mantenir les distàncies de seguretat d’1,5 metres entre persones i no es pot superar el 33% de l’ocupació.

 

17 de març

XARXA DE VOLUNTARIAT PEL CORONAVIRUS A VILASSAR DE MAR: Per donar resposta a les necessitats que puguin sorgir aquests dies, l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha impulsat, a través d’una iniciativa ciutadana, la creació d’una Xarxa de persones voluntàries per ajudar, en cas de necessitat, les diferents persones vulnerables que aquests dies no poden sortir al carrer. Podeu accedir a la informació a través del web: www.vilassardemar.cat/voluntariat-coronavirus

Preguntes i respostes sobre les restriccions d’activitats pel COVID-19 a Catalunya. ACTUALITZAT 17 DE MARÇ DE 2020, 20 h

Consulteu el document de Protecció Civil

ZONES D’APARCAMENT REGULAT: Les zones taronges d’aparcament també són lliures. No hi ha limitació horària. Les zones verdes i blaves del municipi són gratuïtes del 16 al 29 de març.
OFICINA DE L’ORGANISME DE GESTIÓ TRIBUTÀRIA (ORGT): l’Organisme de Gestió Tributària de Vilassar de Mar, igual que la de la resta del territori, romandrà tancada. L’atenció al contribuent, es mantindrà a través dels següents canals:Telemàtica: https://orgtn.diba.cat/es/. També podreu presentar escrits a través del registre telemàtic.
Correu electrònic, a l’adreça: orgt.atenciociutadana@diba.cat, a través de la qual es rebran i contestaran consultes.
Recordeu, no obstant, que els terminis administratius i judicials, tant de prescripció com de caducitat, estan suspesos, així que si teniu algun tràmit pendent no us heu de preocupar, perquè el podreu fer quan finalitzi aquesta situació.

AJUTS DE LA GENERALITAT ALS TREBALLADORS AUTÒNOMS: Treball, Afers Socials i Famílies destinarà 7,5 M€ a un ajut per al treballadors autònoms afectats econòmicament pel coronavirus

SERVEI DE LA DEIXALLERIA (FIXA I MÒBIL): 
Respecte el servei de la deixalleria mòbil: queda suspès fins a nou avís
Respecte el servei de la deixalleria del Camí del Mig: l’empresa explotadora L’Arca Serveis Ambientals EI SLU comunica que com a serveis bàsics a la ciutadania, la deixalleria romandrà oberta però hem de tenir en compte les següents indicacions:
A dins de les instal·lacions no hi poden haver més de 4-5 persones
S’atendrà a les persones usuàries una per una i a través de la finestreta
El responsable de la deixalleria indicarà on s’han de dipositar els residus
Es demana la màxima col·laboració ciutadana i responsabilitat per part de tots i totes.
No obstant, com a empresa responsable de la gestió de la instal·lació, està subjecta a noves indicacions de les institucions competents i a canvis que es puguin succeir.

EINA PER REDUIR PRESENCIALITAT ALS CAP:

Des de La Meva Salut podreu:
Fer e-consulta: contactar directament amb el vostre metge de primària
Descarregar les vostres receptes
I fer altres tràmits com consultar la història clínica, etc.
Com? Trucant gratuïtament al 900 05 37 23. Quan? De dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Si teniu el pla de medicació caducat, no cal que aneu al CAP per renovar-lo. Seguiu aquests passos:
1r- Renovar el pla via telefònica amb el personal mèdic de capçalera. CAP de Vilassar de Mar, tl. 93 754 06 42
2n- Un cop renovat per telèfon, anar a la farmàcia i presentar la targeta sanitària i el pla caducat (com no totes les farmàcies ho tenen disponible, truqueu abans per confirmar-ho)
CONSELLS ALS COMERÇOS i LA CIUTADANIA QUE VA A COMPRAR
– Mesures extraordinàries adoptades al Mercat Municipal: L’única porta que estarà oberta serà la del carrer Narcís Monturiol
– Recomanacions als comerços que poden obrir
– Recomanacions a la ciutadania que va comprar

16 de març

9.38 h: AVÍS GENERAL DEL CAP: Des del CAP Dr. Guillermo Masriera de Vilassar de Mar demanen que abans de dirigir-se presencialment al CAP, truquin per telèfon 93 754 06 42 per explicar el motiu pel qual volen anar, per si es poden evitar desplaçaments innecessaris.

9.40 h: AVÍS CAP CONSULTES PEDIÀTRIQUES: Dins de les mesures de prevenció del coronavirus, des d’avui 16 de març l’atenció de les consultes de Pediatria del CAP Dr. Guillermo Masriera de Vilassar de Mar es trasllada al consultori del Pla de l’Avellà, ubicat a la Rambla dels Vinyals, 20, de Cabrera de Mar. En cada torn, matí i tarda, hi haurà un pediatre i un infermer, a més del personal del taulell d’informació. L’horari d’atenció serà de 8 a 20 h, ininterrompudament. Fora d’aquest horari, l’atenció pediàtrica es farà al CAP de Vilassar de Mar. Agraïm la vostra comprensió.

10 h: La renovació del DNI a Vilassar de Mar prevista pel 24 de març ha quedat suspesa.

15 de març
10 h: L’Ajuntament de Vilassar de Mar seguint el decret de la declaració de l’estat d’alarma i per evitar concentracions de gent i la propagació del coronavirus, prohibeix l’accés al passeig Marítim i a la platja de la població (des del Palomares fins a la zona de dunes, a l’altura del Mercat de Flor). Durant el matí es procedeix al tancament de tots els passos soterranis.

A les 12.15 h: Es procedeix al tancament del mercat dels diumenges situat a l’exterior del Mercat de Flor per aglomeració de persones. Es demana a la ciutadania que no hi accedeixi.

A les 16 h: Es signa un decret de gratuïtat de les zones verdes i blaves del municipi del 16 al 29 de març. Consulteu el drecret

Preguntes i respostes sobre les restriccions d’activitats pel COVID-19 a Catalunya. ACTUALITZAT 15 DE MARÇ DE 2020, 9 h
1. Es pot entrar o sortir dels municipis?
La mobilitat es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçaments al lloc de treball, retorn a la residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Qualsevol altra activitat anàloga es farà individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada. A més, es manté vigent el confinament a Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí on hi ha controls per no entrar ni sortir, excepte els serveis essencials.

2. Estaran obertes les botigues d’aliments, supermercats i similars?
Sí, com a servei essencial. Mesura important per evitar contagis: els comerços oberts hauran de mantenir la restricció de l’ocupació com a màxim d’1/3 de l’aforament màxim, respectant un metre de distància entre clients i responsables del comerç. En cas que vulgui entrar més gent s’haurà d’articular una cua a l’entrada de l’establiment, garantint el metre de distància entre persona. I només podrà entrar una persona quan surti una de l’interior.

3. Els subministraments a botigues d’alimnets i supermercats estan assegurats?
Sí, la distribució alimentària està considerada un servei essencial i es coordina amb les plataformes de distribució l’arribada de productes bàsics.

4. La gent pot sortir al carrer i comprar?
Només per les compres habituals i evitant aglomeracions. L’estada dins l’establiment serà el mínim imprescindible per realitzar la compra necessària. El Departament de Salut recomana mantenir entre 1 i 2 metres de distància entre persones.

5. Puc quedar amb gent al carrer?
No. La sortida al carrer es limita a les activitats descrites que no inclou les trobades.

6. Puc portar els infants al parc?
No

7. Puc anar a veure el meu familiar / amic/ veí a casa seva?
Només en els casos de persones vulnerables o dependents. També per la recollida de menors d’edat en els domicilis dels progenitors/tutors, inclòs règim de custódia compartida o similar.

8. Puc visitar els meus familiars dependents?
Sí, per garantir l’atenció que necessitin.

9. Sóc persona depenent. La persona que m’assisteix podrà venir?
Sí, forma part dels serveis essencials que es permeten.

10. Puc anar a sales de vetlla al tanatori?
Sí, respectant les mesures previstes per evitar aglomeracions i mantenint les distàncies. No es permet en cas que el difunt sigui a causa de la COVID-19.

11. Puc treure a passejar la meva mascota?
De forma individual cada persona

12. Puc anar a bars i restaurants?
Estan tancats durant els propers 15 dies.

13. Puc anar al cine o teatre?
Estan tancats durant els propers 15 dies

14. Puc anar al gimnàs o instal·lacions esportives?
Estan tancats tots els centres esportius i gimnasos i s’han cancel·lat els esdeveniments esportius durant els propers 15 dies.

15. La biblioteca / museus / centres cívics estan oberts? Hi puc anar?
Estan tancats durant 15 dies

16. Els centres comercials estaran oberts?
Estan tancats durant 15 dies

17.  Les botigues en general  que no es trobin en la situació que exposa el punt anterior poden obrir?
Només les d’alimentació, begudes, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, benzineres, tabacs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments d’animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies.

18.  Tinc una cita mèdica. Hi puc anar?
S’estan posposant totes les no urgents

19. Tinc una cita per rehabilitació. Hi puc anar?
S’estan posposant totes les no urgents

20. Funciona el transport públic?
Sí però amb afectacions al servei i la seva ocupació segons tipologia amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. Consulteu detalladament en el gestor del servei.

21. Puc anar a fer gestions a l’ajuntament ?
A Vilassar de Mar, les dependències municipals estan tancades. Podeu utilitzar el catàleg de tràmits online.  Durant aquest període els telèfons d’atenció al públic seran: Ajuntament (937542400), Policia Local (937541020) i Serveis Socials (937540500).

22. Hi ha un telèfon d’informació centralitzat?
D’informació el 012, per simptomatologia el 061. El 112 només per emergències i en cap cas per informació. Aprofitem també per recordar-vos el telèfon de la Policia Local de Vilassar de Mar 93 7541020

23.  Estan assegurats els moviments dels serveis d’emergència?
Sí.

24.  Què es considera un servei essencial?
Seguretat i emergències, salut, serveis socials i residencials, serveis funeraris, electricitat, aigua potable, combustibles, gas, telecomunicacions, permisos penitenciaris,residus urbans i industrials, residus sanitaris, subministraments sanitaris i de farmàcia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius (transport i veterinaris) i escorxadors.

25. Quins són els grups de major risc?
Salut indica que els grups de major risc són les persones d’edat avançada i les persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabètics, cardíaques o pulmonars, o amb problemes al sistema immunològic.

Font: http://www.vilassardemar.cat/coronavirus

Imatge: Ajuntament Vilassar de Mar

Deixa un comentari