Publicat el 25/11/2022

Argentona, entre els municipis amb restriccions en l’ús d’aigua per a reg agrícola i usos ramaders, industrials i recreatius a partir d’aquest divendres, per motius de la sequera

 

 

 

L’ampliació de l’alerta hidrològica per l’estat de sequera al país als embassaments de la conca del Ter-Llobregat i el Darnius-Boadella amplien la llista de territoris i municipis, entre els quals Argentona, on a partir d’aquest divendres, 25 de novembre de 2022, s’imposaran algunes restriccions en alguns usos.

Així, és redueix un 25% l’aigua de reg agrícola, un 10% en usos ramaders, un 5% en l’àmbit industrial i un 30% en aquells usos recreatius que impliquin reg. L’acord de la Generalitat de Catalunya no afecta a l’aigua de boca, tot i que es demana responsabilitat a la ciutadania, no malgastar aigua i tancar l’aixeta sempre que es pugui i un consum màxim de 250 litres per habitant i dia.

L’Ajuntament d’Argentona que ja va implantar fa uns anys davant un episodi de sequera similar un pla per a controlar i ajustar l’ús de l’aigua en els serveis municipals i equipaments públics, i adoptarà altres mesures que siguin necessàries i que determinin les autoritats competents.

CONSELLS I RECOMANACIONS PER A UNA BONA GESTIÓ DE L’AIGUA DOMÈSTICA

El consum mitjà d’aigua a Catalunya és d’uns 117 litres per habitant i dia (la OMS estableix que el límit mínim necessari és de 100 litres/ habitant/ dia). Aquesta contenció generalitzada és un gran aliat no només per ajudar a garantir la disponibilitat d’aigua sinó també per prendre consciència d’una cultura d’estalvi i sostenibilitat envers el medi ambient. La Pluja no la controles, l’aixerta SI.

El clima mediterrani ens té acostumats a una marcada dualitat, caracteritzada per llargs períodes de sequera que s’alternen amb episodis de pluges intenses i de curta durada. Aquests fenòmens s’estan cada cop accentuant més arran del canvi climàtic. Si el darrer trimestre de 2019 i els primers sis mesos de 2020 es van caracteritzar per temporals de pluja importants, des de finals de 2020 s’està registrant a Catalunya un llarg període de sequera que encara avui perdura.

Consells: https://aca.gencat.cat/web/.content/10_ACA/J_Publicacions/03-guies/09-guia_web_estalvi_aigua_domestics.pdf

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Argentona

Deixa un comentari