Publicat el 20/03/2018

Un concert únic que es podrà escoltar només a l’Auditori de Barcelona, la Philarmonie de Paris i al Teatre Auditori de Granollers. Encara queden les últimes localitats disponibles.

Col·laborar amb directors i formacions de renom és una experiència que sempre resulta molt enriquidora i que Veus – Cor Infantil Amics de la Unió té la sort de poder gaudir sovint.
En aquesta ocasió el cor es posa en mans d’un dels músics catalans de més renom a nivell internacional, Jordi Savall, que dirigeix La Passió segons St. Marc de J. S. Bach amb La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations. Sens dubte, el gran concert de música clàssica de la temporada al Teatre Auditori de Granollers.

Durant la seva etapa a Eimar, Johann Sebastian Bach va adaptar parcialment una Passió segons sant Marc de Reinhard Keiser. Posteriorment, un cop establert a Leipzig, va compondre la seva pròpia Passió segons sant Marc BWV 247, que es va interpretar el 1731 i després el 1744 en una versió revisada. La partitura completa de l’obra no ha arribat fins als nostres dies i diversos musicòlegs n’han intentat la reconstrucció.

Jordi Savall n’ofereix la seva versió de la mà de les dues formacions que dirigeix: La Capella Reial de Catalunya (grup vocal dedicat a la interpretació de les músiques del segle d’or hispànic amb criteris històrics) i Le Concert des Nations (orquestra amb instruments d’època capaç d’interpretar un repertori que abarca des del Barroc fins al Romanticisme) i amb la participació de Veus – Cor Infantil Amics de la Unió.
El concert es podrà escoltar també a L’Auditori de Barcelona i a la Philharmonie de París.

És una activitat gratuïta i no cal inscripció. Només cal passar per les taquilles del Teatre Auditori de Granollers i recollir la targeta d’accés a partir de les 17 h. Es prega puntualitat, ja que no es podrà entrar ni sortir lliurement.

Assaig obert
El mateix dia del concert els participants i protagonistes del concert Passió segons Sant Marc, de Bach obren les portes al públic per poder veure com assagen els músics amb el Mestre Savall, unes hores abans de l’espectacle. L’assaig serà de 17.30 h a 18:30 h a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers.

Concert:
Dia i hora:
Dissabte 24 de març, a les 21 h
Lloc: Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers
Música clàssica
Duració espectacle: 90 minuts

Jordi Savall, músic català de renom internacional
Jordi Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs del fenomen de revalorització de la música històrica. És fundador, juntament amb Montserrat Figueras, dels grups musicals Hespèrion XXI (1974), La Capella Reial de Catalunya (1987) i Le Concert des Nations (1989). Ha enregistrat i editat més de 230 discos de repertoris de música medieval, renaixentista, barroca i del classicisme, amb una especial atenció al patrimoni musical hispànic i mediterrani, que han estat mereixedors de diverses distincions. La seva fecunda carrera musical ha estat guardonada amb les més altes distincions nacionals i internacionals.

Més informació: www.teatreauditoridegranollers.cat

 

 

Deixa un comentari