Publicat el 02/03/2021

El passat divendres, 26 de febrer, va tenir lloc una reunió per coordinar actuacions policials entre els municipis del Masnou, Alella i Teià en relació amb el repunt d’actituds incíviques i delinqüencials dels darrers temps

Hi van prendre part els alcaldes del Masnou, Jaume Oliveras, i d’Alella, Marc Almendro, i la primera tinenta d’alcalde de Teià, Montse Riera, en absència de l’alcalde. També van assistir-hi regidors de Seguretat Ciutadana, caps de les policies locals i l’inspector en cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de Premià de Mar.
En el decurs de la trobada telemàtica s’hi van posar de manifest dues diferències respecte a períodes similars d’anys anteriors. D’una banda, un increment de robatoris a l’interior de vehicles, problemàtica que s’està donant únicament al Masnou.
De l’altra, grups de joves adolescents que se salten les restriccions imposades pel PROCICAT i que provoquen desperfectes en espais públics, fet que (amb més o menys intensitat) seria comú a tots tres municipis.

La compartició de problemàtiques, dades i experiències va ser útil per reforçar actuacions policials coordinades. En concret, pel que fa als assalts de vehicles, malgrat que els representants policials van coincidir que és complicat fer-hi front, perquè es donen en diverses zones del Masnou i en horaris dispars, es preveu reforçar la vigilància policial, també mitjançant agents de paisà. En aquest punt van insistir en la importància de la col·laboració ciutadana per poder dur a terme identificacions.
Respecte a les trobades multitudinàries de joves, que es desplacen per tots tres municipis, la solució passa per les accions preventives pedagògiques i per enfortir la col·laboració amb serveis com el Servei d’Intervenció en les Famílies d’Infants i Adolescents en Situació de Risc (SIAF), i també per continuar les identificacions i posar en alerta els tutors legals dels menors, mesures que acostumen a tenir efecte dissuasiu allà on s’han practicat.

 

 

Deixa un comentari