Més val prevenir. El servei de vigilància de platges de Llavaneres tanca una bona temporada | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 19/09/2011

El balanç del servei de vigilància de la temporada de platges d´aquest estiu, que supervisa la Regidoria de Sanitat, és força satisfactori. Respecte l´any passat, entre l´1 de juny i fins el 10 de setembre, s´han reduït en una quarantena el nombre d´assistències a banyistes, de 182 a 141.
Segons els responsables de l´empresa adjudicatària del servei, Pro-Activa Serveis Aquàtics SL, aquest fet es deu a què s´ha intensificat la feina de prevenció d´incidències per evitar insolacions, cremades, ferides i altres complicacions. A més, durant l´estiu, també s´han organitzat festes i activitats, com ara la Festa de la Platja o el Dia del Mar, i també programes lúdics adreçats a la gent gran i a petits i adolescents.
Les causes de les intervencions dels socorristes durant la temporada d´estiu a la platja de Llavaneres van ser: 72 picades de medusa, 3 al·lèrgies o altres picades, 2 lipotímies, 41 ferides, 1 contusió, 2 cefalees, 2 casos d´epitaxis i 18 situacions diverses més. Dues de les assistències van requerir evacuació amb ambulància. Un altre servei que van oferir els socorristes ha estat ajudar a banyar-se a persones amb discapacitats. S´hi han d´afegir les accions preventives i informatives als banyistes, per tal de fer-los arribar consells sobre l´exposició al sol i sobre temes de salut en general. A més, els socorristes van repartir tota mena de material divulgatiu entre els usuaris.

Deixa un comentari