Publicat el 30/08/2019

El pròxim 1 d’octubre es donarà inici a una nova temporada als horts socials de Premià de Mar. Aprofitant aquest fet, s’ha fet una crida a la ciutadania per tal que aquells que hi estiguin interessats se sumin a aquest projecte subvencionat per l’Ajuntament que ve funcionant des de l’any 2015

Segons també informa el consistori premianenc, hi ha dos perfils de persones que poden col·laborar als horts socials: d’una banda els usuaris, generalment persones en situació d’atur, que arriben al projecte derivats des dels Serveis Socials de l’Ajuntament. De l’altra, els voluntaris, aquests coordinats des de Càritas de la parròquia de Sant Cristòfol. Uns i altres dediquen unes hores a la setmana a treballar a l’hort a canvi d’una part dels productes recollits. La resta de la producció es fa arribar al DISA, el Centre de distribució solidària d’aliments de Premià.

Els horts socials es troben ubicats a una finca de 15.000 m² al sector oest de Premià de Mar. D’aquest espai, en l’actualitat només se’n treballen 4.000 m² en unes tasques que duen a terme una desena de persones entre usuaris i voluntaris. La possibilitat de conrear més superfície vindrà donada, doncs, pel possible increment de personal.

El projecte dels horts socials és una iniciativa conjunta de l’àrea d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament i Càritas de la parròquia de Sant Cristòfol amb l’objectiu d’oferir un espai de desenvolupament i interrelació a persones en situació d’atur, però també a la ciutadania en general.

Les persones interessades s’han d’adreçar, a partir del mes de setembre, a la Parròquia de Sant Cristòfol (Carrer Rectoria, 15), els dimecres, de 6 a 8 de la tarda, o trucar al telèfon 665 66 26 12.

Deixa un comentari