Publicat el 27/08/2017

La celebració de la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar es farà els dies 15, 16 i 17 de setembre.

L’Àrea de Promoció Econòmica organitza un any més la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar. El municipi es vestirà de nou de modernisme, i farà entrar els visitants en aquesta època durant tot un cap de setmana, que estarà ple d’actuacions, activitats culturals, artístiques, lúdiques, infantils i gastronòmiques, amb espectacles, rutes, exposicions, conferències… i noves propostes que contribueixin a reforçar la singularitat d’aquest esdeveniment.

Aquest any, a Canet, celebren el desè aniversari de la Fira i han escollit com a temàtica principal “Les dones del modernisme”. En aquella època les dones quedaven en un segon terme, essent objectes de contemplació o de devoció. Però les dones del Modernisme es van erigir, elles mateixes, en artistes que van seguir la crida de la seva vocació lluitant contra les circumstàncies reduccionistes del moment. Ser pintora, escriptora, compositora o escultora era un repte i un doble desafiament: respecte de la societat en general i de la vida familiar en particular.

A la cloenda de l’acte inaugural, com ja es va fer en la passada edició, es viurà la Nit de tapes i varietés, on es podrà fer degustació de tapes de l’època i s’amenitzarà la vetllada amb la celebració d’un espectacle de varietés tal i com es feia a principis del segle XX, amb números de malabarisme, ball, música o escenes còmiques.

Com cada any, per aconseguir la recreació de l’ambient modernista, es necessita la implicació de la ciutadania vestida d’època, dels comerços col·laboradors decorant les botigues, dels establiments de restauració oferint plats de l’època i de les entitats i associacions organitzant activitats que dinamitzin la Fira. Des de l’Ajuntament s’ha fet una crida a la participació.

D’altra banda, des del 14 d’agost es poden fer les reserves de les visites al Castell i les rutes guiades a l’Oficina de Turisme ubicada a la Casa museu.

Deixa un comentari