Més informació, millor servei. Xerrada sobre seguretat alimentària a Llavaneres | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 25/10/2012

Una trentena de comerciants, restauradors i treballadors d´establiments alimentaris assisteixen a la xerrada sobre seguretat alimentària organitzada per la Regidoria de Sanitat i per Promoció Econòmica
Les regidories de Sanitat i Promoció Econòmica fan un balanç molt positiu de la xerrada sobre seguretat alimentària que, dimecres 24 d´octubre, va reunir una trentena d´assistents a la Biblioteca municipal.
La trobada, que es va allargar unes dues hores i mitja i que va ser molt interactiva i participativa, va reunir restauradors, botiguers, marxaires del mercat municipal i personal del Casal de la Gent Gran, d´escoles bressol i de residències geriàtriques, entre d´altres.
La sessió va tenir com a principal objectiu donar a conèixer al personal d´establiments alimentaris del municipi els principals problemes de salut vehiculats als aliments, la normativa bàsica aplicable, les accions preventives per a manipuladors d´aliments, instal·lacions i processos, i autocontrols. Formar per prevenir qualsevol risc de contaminació. Els assistents van rebre un dossier informatiu que a partir d´ara els pot servir de guia i, pròximament, se´ls farà arribar un diploma d´assistència.
La sessió va anar a càrrec de Miquel Martínez, tècnic del departament de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, que va instruir els assistents sobre les pràctiques que han de portar a terme en el seu negoci per garantir un servei eficaç i amb garanties de salubritat. Prioritzar la higiene personal i les pràctiques de manipulació, disposar de superfícies de treball fàcilment netejables, garantir l´ordre del magatzem, vetllar per la correcta temperatura dels espais i dels aliments, gestionar eficaçment els autocontrols i tenir garanties de qualitat dels proveïdors. Aquestes van ser algunes de les directrius i consells que es van donar als assistents.


Propera activitat
Abans de finalitzar l´any, la Regidoria de Sanitat té previst organitzar una sessió formativa sobre Seguretat alimentària en esdeveniments esporàdics, adreçada a entitats que organitzin activitats d´àmbit alimentari local (botifarrades, calçotades, festes populars…) de la qual s´informarà oportunament.

Deixa un comentari