Més esterilitzacions i més abandonaments de gats, durant el 2012 a Llavaneres | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 01/02/2013

L´ADALL adverteix, en la presentació del balanç de l´any, que han augmentat el abandonaments i demana més suport per mantenir controlades i netes les colònies de gats de Llavaneres
L´Associació d´Ajuda a la Defensa d´Animals de Llavaneres (ADALL) s´encarrega des de fa uns anys del control de les colònies de gats del municipi. Les principals tasques dels voluntaris se centren en la distribució de pinso i aigua a les menjadores que s´han anat instal·lant en diferents punts del poble, així com en tirar endavant la campanya d´esterilització, que ajuda a controlar el creixement de les colònies.
Durant el 2012, l´ADALL, que compta amb el suport de l´Ajuntament de Llavaneres, va fer esterilitzar 64 gats però també va afrontar un important augment d´abandonament d´aquestes mascotes. L´associació acaba de presentar el balanç de l´any i la valoració és positiva però demanen més suport per tirar endavant els seus objectius per al 2013.
A l´increment dels abandonaments de gats, que es concentren en major grau durant l´estiu, s´ha de sumar que durant el 2012 es van reduir el nombre d´adopcions. És una altra de les dades destacades del balanç de la feina feta per l´ADALL durant l´any passat..
Segons les dades del 2012, per a aquest 2013 hi ha pendents 37 esterilitzacions. L´associació, que per aquest any compta amb una subvenció de 3.000 euros, ja ha demanat a l´Ajuntament un avançament dels diners per poder començar a intervenir els gats pendents de ser operats abans de l´època de zel. Entre les noves colònies on s´ha d´incidir en aquesta tasca, en destaquen les noves concentracions de gats de Can Cabot de Munt, de la Torre Gran i del passeig de les Moreres.
A més de garantir el bon estat de salut dels gats, una altra de les tasques de l´ADALL és alimentar i mantenir netes les colònies de gats. Aquesta feina ha millorat molt des de la instal·lació de les primeres menjadores.
 La Regidoria de Sanitat recorda que està prohibit donar de menjar animals al carrer; els encarregats de fer-ho són els voluntaris de l´ADALL, que dipositen aigua i pinso en aquestes menjadores.
Finalment, l´associació reitera la crida per aconseguir més socis que, amb les seves quotes anuals, ajudin a finançar les despeses de gestió per a la cura dels gats i també de voluntaris que els vulguin ajudar en l´alimentació i el trasllat dels gats al veterinari, entre d´altres feines.


Associació ADALL
El Casal, Avda Catalunya 56 Correu Postal:Apartat 8, Sant Andreu de Llavaneres Telèfon : 616546154 – associacioadall@gmail.com
http://associacio-adall.blogspot.com.es/

Deixa un comentari