Publicat el 29/03/2018

La nova escola ja és una realitat, i els alumnes començaran les classes a les noves dependències de la Fàbrica Llobet-Guri després de Setmana Santa.

El passat diumenge 25 de març la Fàbrica Llobet-Guri va acollir una jornada d’accés lliure perquè els calellencs poguessin visitar la zona de la nova escola i les noves dependències municipals.

Des de principis de 2017 les dependències municipals de les àrees de Política Social, Promoció Econòmica, Comerç i Fires, Joventut i Educació, que estan situades a la Fàbrica Llobet-Guri, tenen unes noves instal·lacions, que són les que es van poder visitar ahir.

Així mateix, els calellencs també van poder visitar les instal·lacions de la nova escola, amb 4.000 m² edificats i prop de 2.300 m² de patis i espais lliures, que constarà de dues línies per cursar infantil i primària. Els alumnes de l’antiga escola van poder visitar les noves instal·lacions el passat divendres dia 23. La jornada de portes obertes de l’Escola, però, es farà el divendres 6 d’abril, de 9 a 13 i de 15 a 16.30.

L’equip de govern va atendre durant tota la jornada les preguntes dels visitants. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va explicar el que representa l’obertura de la nova escola, assegurant que era “un dia molt important per al govern de l’Ajuntament de Calella, ja que quan vam entrar, un dels principals objectius que ens vam posar va ser tenir aquesta nova escola”. Candini es va congratular que el projecte es fes realitat “després de sis anys de feina continuada”, cosa que demostra que “l’educació, per a nosaltres, és un element absolutament cabdal”.

La Fàbrica Llobet-Guri

Aquest edifici de grans dimensions, antiga fàbrica tèxtil (una de les més importants d’Espanya en gènere de punt), consta de soterrani, planta baixa, primer pis i segon pis. Es tracta d’un edifici industrial amb una superfície aproximada d’uns 25.000 m²., obra d’Eusebi Bona i Puig, que va ser projectat l’any 1920 i ampliat els anys 1928 i 1929. Coneguda com “la fàbrica de la carretera” (Llobet-Guri SA), va entrar en funcionament a partir de l’any 1930 i va arribar a tenir més d’un miler de treballadors. La Fàbrica Llobet-Guri va passar a ser d’ús públic a finals del segle XX.

Actualment se n’utilitzen força espais i s’hi troben les seus de diverses entitats calellenques. Hi ha tres naus de grans dimensions, dues amb columnes i una altra sense, que serveixen per a esdeveniments diversos, com ara balls de carnaval, festivals de música i dansa, concerts, representacions de teatre, desfilades de moda, etc. També s’hi ubiquen magatzems municipals, tallers de la brigada d’obres de l’Ajuntament i locals socials de diverses entitats calellenques.

La nova escola

Després d’anys de reivindicacions, el 2011, amb l’entrada de l’actual govern municipal, la consellera d’Educació Irene Rigau es va comprometre amb l’Ajuntament de Calella a tirar endavant el projecte de la nova escola.

L’any 2013 l’alcaldessa va signar un conveni amb la Generalitat per la cessió d’usos d’una part de la Fàbrica a la planta baixa per fer-hi un complex educatiu, i el 2014 se’n va aprovar el pla d’usos per garantir una concepció global i ordenada de l’equipament. Va ser a partir d’aquí que es va anar desenvolupant la nova escola.

Deixa un comentari