Publicat el 21/10/2015

Més de 8.500 persones s’han donat d’alta com a voluntaris per al Gran Recapte des de la crida feta pel Banc dels Aliments el passat 2 d’ octubre. Tot i aquest èxit de convocatòria, l’increment dels punts de recollida d’enguany requereix d’un nombre més gran de voluntaris, i la tasca d’aconseguir els 25.000 necessaris continua. La forma més senzilla de registrar-se és a través del web www.granrecapte.com 
Els Bancs dels Aliments necessiten grups de 10-15 voluntaris a cada punt de recollida (a més de 2000 punts a mercats i supermercats de Catalunya) amb un coordinador que en serà l’encarregat del punt mentre duri la recollida els
dies 27 i 28 de novembre.
La campanya de difusió, enguany està protagonitzada pels voluntaris, es va enregistrar durant la passada edició i és un reconeixement als milers de persones que fan possible el Gran Recapte.
El Gran Recapte es va posar en marxa l’any 2009 amb dos objectius essencials:
Recollir aliments nutritius de llarga durada; els més necessaris en aquests moments són l’oli, la llet, els llegums cuits i les conserves (de peix i de carn).
Sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país. Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en risc d’exclusió social a Catalunya, una xifra que arran de la crisi econòmica ha anat creixent. Els Bancs dels Aliments de Catalunya atenen en aquests moments a més de 250 mil persones a través d’una xarxa de 700 entitats d’ajuda social.
A través d’aquesta campanya tant massiva, també es busca afavorir  una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l’any.

Deixa un comentari