Publicat el 06/02/2015

L´Ajuda Tècnica és el suport que necessita una persona amb mobilitat reduïda per guanyar autonomia, seguretat o qualitat de vida: crosses, cadires de rodes, llits articulats… El banc està ubicat a can Rafart i està coordinat des del Servei d’Atenció domiciliària per una terapeuta ocupacional especialitzada en ajudes tècniques i adaptacions de la llar. 
D’altra banda, a l’hospital de Sant Pere es fa l’inventari de les ajudes tècniques existents. D’aquesta manera es poden gestionar de forma més eficaç les sol·licituds que arriben al Banc.
L’objectiu és doble: d’una banda, es presten, durant un temps determinat, les ajudes tècniques a les persones de Vilassar que ho necessitin i, de l’altra, es recicla tot aquell material que estigui en bon estat.
Qui se’n beneficia?
• Persones que necessiten de forma puntual una ajuda tècnica.
• Persones que necessiten comprar alguna ajuda tècnica, però abans de comprar, volen provar diferents possibilitats.
• Persones que necessiten assessorament sobre ajudes tècniques i adaptacions de la llar.
De quines ajudes tècniques es disposa al banc?
– Per al bany: taules de bany, alces WC, cadira de dutxa amb i sense rodes, renta cabells pel llit, cadira amb orinal.
– Per a la mobilitat: cadires de rodes, caminadors d’interior i d’exterior, crosses, bastons i diferents coixins anti-escares.
– Per a les activitats diàries: ajuda per a posar mitges i mitjons, per a vestir-se, ajudes per  a menjar i per a la higiene.
– Per les transferències: taules de transferències, alces pel llit, cinturons, rampes telescòpiques per superar desnivells, cadira per pujar les escales.

Deixa un comentari