Publicat el 19/06/2018

156 infants són becats per la Fundació per poder gaudir de colònies d’estiu a la comarca. La Fundació dóna feina a 233 persones i aplega 120 monitors i monitores voluntàries en els centres d’esplai federats

7.599 persones del Maresme es beneficien de l’activitat de la Fundació Pere Tarrés a la comarca. Com a entitat sense afany de lucre més gran de Catalunya, desenvolupa al Maresme una bona part de l’acció social que porta a terme a través de diferents projectes, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones en els municipis de la zona.

Els projectes desenvolupats per la Fundació Pere Tarrés abasten tots els cicles de vida de la persona, des de la infància a la gent gran, a través de l’acompanyament  en centres d’esplai, centres oberts, serveis de dinamització juvenil i la dinamització dels casals de gent gran, etc. A més, també promou la dinamització i mediació comunitària en diversos municipis, a través dels quals es fomenta la cohesió social i la gestió alternativa de conflictes i cultura de pau.

La Fundació Pere Tarrés porta projectes molt diversos adreçats a la infància de les poblacions del Maresme, però tots estan destinats a acompanyar nens i nenes en el seu desenvolupament. En l’actualitat, gestiona diferents centres socioeducatius per atendre infància vulnerable dels municipis de Pineda de Mar, de Pla d’en Boet i Rocafonda de Mataró i el Casal Obert de Sant Pau a la mateixa localitat.

Una altra iniciativa és la col·laboració amb més de 30 centres educatius per realitzar tallers de reforç escolar amb l’objectiu d’acompanyar l’alumnat més desfavorit a l’hora d’adquirir hàbits i tècniques d’estudi i així millorar el seu rendiment escolar però també la seva seguretat i l’autoestima.

A les poblacions d’Arenys de Mar, Canet i Tordera, l’entitat gestiona 3 escoles bressol per a ajudar al desenvolupament dels infants de 0 a 3 anys en les seves capacitats sensorials, motrius, emocionals, etc.

La Fundació Pere Tarrés, que enguany ha celebrat el 60 aniversari de l’inici de les seves activitats, va néixer al voltant de les colònies i dels centres d’esplai. Encara avui els centres d’esplai tenen un paper central en la seva missió. Concretament al Maresme, té federats 7 centres d’esplai al Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere a les poblacions de Teià, Mataró, Premià de Mar, El Masnou, Vilassar de Dalt i Argentona, on 122 monitors i monitores dediquen els seus caps de setmana a atendre uns 650 nens i nenes i a l’estiu organitzen per a ells casals d’estiu o colònies.
L’estiu és el moment del lleure per excel·lència. Els casals d’esplai aprofiten aquesta època per proporcionar als milers d’infants que acullen una experiència educativa de primer nivell alhora que una proposta de convivència, joc, descoberta de la natura i diversió. Gràcies a la col·laboració de particulars, empreses i administracions, la Fundació Pere Tarrés va poder becar 156 infants del Maresme per realitzar colònies i casals l’estiu del 2017.

La Fundació també compta amb dues cases de colònies al Maresme, La Conreria a Tiana i Alfar a Dosrius. Aquestes cases són utilitzades per caus, centres d’esplai i escoles per realitzar activitats educatives durant tot l’any, i especialment a l’estiu per organitzar colònies.

Projectes per a joves, gent gran i tota la comunitat
La Fundació Pere Tarrés també desenvolupa projectes adreçats a la gent jove, com els serveis juvenils d’orientació i assessorament, la participació i la relació amb la comunitat en el temps de lleure. Una altra iniciativa per crear sentiment de comunitat entre els joves són els patis oberts, els quals ofereixen activitats no dirigides, sobretot esportives.
A més, també es porten activitats d’envelliment actiu per a la gent gran del Maresme, com els casals de gent gran de Mataró, que ofereixen un espai de relació, trobada i intercanvi, on es promou el civisme, les relacions personals i intergeneracionals.
L’acció i mediació comunitària són altres àrees on participa la Fundació Pere Tarrés aportant el seu coneixement i la seva experiència. Un bon exemple és el Servei de Mediació Comunitària de Sant Andreu de Llavaneres, que es dedica a la sensibilització i la prevenció respecte a conflictes en l’espai públic, o a Arenys de Munt on es realitzen activitats amb l’objectiu de promoure i les relacions igualitàries entre dones i homes.

 

 

Deixa un comentari