Publicat el 16/04/2020

Més de 29.000 treballadors s’han vist afectats per un ERTO al Maresme des del 22 de març i fins a mitjans d’abril. Una xifra que es tradueix en 4.800 expedients de regulació temporal d’ocupació sol·licitats per empreses de la comarca.

La major part d’aquests han estat demanats per causes de força major, com a conseqüència de la crisi generada pel coronavirus. La portaveu del govern del Consell Comarcal, Maite Viñals, qualifica les dades de “terribles i devastadores” i reconeix que caldrà “posar-nos les piles” quan es recuperi la normalitat. En aquest sentit assegura que es tracta de persones que teòricament podran tornar als seus llocs de treball però apunta que caldrà veure si les empreses poden recuperar el seu ritme d’abans d’aquesta crisi o es veuen forçades a tancar. El Consell Comarcal preveu que el Maresme, una comarca que bàsicament viu dels serveis, pateixi greus conseqüències d’aquesta crisi, començant per aquest mateix estiu. Un indicador és que la majoria d’aquests 29.000 ERTOs els han patit treballadors del sector de l’hostaleria, restauració i turisme.

Segons el Consell Comarcal, el 96% dels ERTOs de la comarca, un total de 26.650, han estat per causa de força major i atribuïbles a la COVID. A banda d’aquestes dades, des del Consell Comarcal expressen la seva preocupació per l’afectació econòmica que tindrà aquesta crisi, especialment al Maresme, una comarca dedicada als serveis i al turisme. En aquest sentit, des de l’ens comarcal ja atenen consultes telefòniques i via email dels afectats. A més, s’està considerant crear una oficina específica d’atenció de les situacions generades per la crisi del coronavirus.

El Consell Comarcal fa dies que atén consultes centrades sobretot en l’endarreriment en el pagament de molts ERTOs i també sobre els ajuts de les diferents administracions als que empreses i treballadors es poden acollir.

Informa: C.Sánchez

Font: mataroaudiovisual.cat

Imatge: mataroaudiovisual.cat

Deixa un comentari