Publicat el 11/04/2018

El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella va inaugurar el passat dissabte 7 d’abril la seva XIII edició, que se celebra fins al dia 29 d’aquest mes

El Festimatge d’enguany acull 24 exposicions de fotografia, la projecció de 90 curtmetratges de ficció, animació i documentals, 2 tallers de fotografia, la tradicional sortida cultural amb aficionats al cinema 9,5mm, una sessió de cinema-col·loqui sobre el film recuperat “Baix a mar. Els estius a Torredembarra dels anys 20 als anys 40 del s.XX”, per primera vegada es farà una sessió de cinema en 3D, a més del Mercat del Col·leccionista, sessió de cinema 9,5mm, i una mostra de treballs realitzats amb found footage… Per fer possible el festival i disposar d’aquesta gran oferta d’exposicions, projeccions i altres activitats, més de 2.000 artistes presenten els seus treballs, ja sigui per participar en els Trofeus Torretes de fotografia o cinema, per exposar les seves col·leccions o mostrar els seus treballs de cinema.
En el cas del Trofeu Torretes de fotografia, 455 fotògrafs, provinents de 62 països diferents, han presentat 6.171 fotografies. Pel que fa al Trofeu Torretes de Curtmetratges, 1.450 directors/es, de 39 països diferents, han enviat els seus curtmetratges. A aquests quasi 2.000 participants als Trofeus, cal afegir els fotògrafs que presenten les seves exposicions, 24 col·leccions, algunes d’elles d’autoria col·lectiva com les de la Federació Xilena de fotografia, la Barcelona International Photography Awards Galeria Valid Foto BCN 2016, les dues exposicions realitzades pels alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Euclides de Pineda de Mar, o l’exposició que es pot visitar als aparadors de les botigues de Calella i que són obra de la Lliga al Carrer de Foto-Film Calella. A més de les projeccions de curtmetratges fets per autors locals i les mostres de films en 9,5mm i dels treballs de cinema amb found footage.

Cada un dels artistes, que al final veu el seu treball exposat, té la seva recompensa en les més de 3.000 persones que, durant el mes d’abril, visiten les exposicions, assisteixen a les projeccions, participen als tallers o segueixen les diferents activitats.

El FESTIMATGE, únic al món
El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 45a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 42 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 24 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival, es realitzen més de 10 sessions repartides entre el cinema Sala Mozart (sessions de 3 hores cada dia de projecció), la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal.

Enguany, el FESTIMATGE 2018 celebra la tretzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival.
Entre els premiats, gent de tot el món, que es dona cita en la Gala de Cloenda, en un acte multicultural amb una motivació en comú: la passió per la imatge.

 

Deixa un comentari