Publicat el 30/05/2018

L’Arxiu Municipal de Vilassar de Mar ha rebut dues donacions del fons de les famílies Cañellas Ytchart  i Cañellas Casterà i del fons de la família Bas Pascual que sumen un total de 18.825 documents

Pel que fa a les famílies Cañellas Ytchart i Cañellas Casterà es tracta d’un conjunt de 5.482 documents amb rebuts, tributs, assegurances, factures, albarans i altres documents de l’any 1927 fins al 1975. En els documents es poden veure els proveïdors que tenia la família, sobretot a Vilassar de Mar, els tributs que pagava la família a l’Ajuntament, i els canvis que hi va haver en aquests anys a les botigues i tallers tant dels seus propietaris com successions generacionals o canvis de titular així com canvis en els carrers, on a tall d’exemple es mostra que a l’època republicana el Camí Ral es deia carrer 14 d’abril.

Pel que fa a la donació de la família Bas Pascual es correspon a un total de 13.343 documents dels fons del vilassarenc Damià Bas Macià. Es tracta d’un fons molt variat: fotografies i negatius, diapositives, daguerreotips, testaments i vendes, llibres, programes de Festa Major i de les festes del Barato, revistes, documentació relativa a personatges com Lluís Guardiola o Carme Rovira, així com documentació de la parròquia, l’Ateneu, l’Escola Nàutica, o cartells de cinema i teatre, entre d’altres.

La donació es va formalitzar el dilluns 28 de maig a l’Ajuntament i van signar-la els representants de les respectives famílies, i per part de l’Ajuntament, l’alcalde, Damià del Clot, i la regidora de Cultura, Esther López.

Cal recordar que totes les donacions a l’Arxiu passen a ser documents d’accés públic. Les consultes es poden realitzar de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, prèvia concertació per telèfon (937502957) o per correu electrònic: arxiumunicipal@vilassardemar.cat.

Deixa un comentari