Publicat el 08/07/2021

Son persones que no poden menjar de manera normal i l’equip de Dietètica i Nutrició vetlla perquè, des de casa seva, gaudeixin d’un estat nutricional òptim

 La nutrició enteral s’utilitza quan una persona no pot alimentar-se de manera adequada durant un període de temps llarg o indefinidament.

Els casos més habituals són els següents:
    – Impossibilitat d’empassar, digerir o absorbir nutrients
    – Malalties específiques que provoquen desnutrició greu
    – Requeriments de nutrients específics sota prescripció mèdica
    – Intervencions quirúrgiques que impedeixen utilitzar l’aparell digestiu

L’equip de Dietètica i Nutrició del Consorci Sanitari del Maresme vetlla perquè, des de casa seva, aquestes persones que no poden menjar de manera normal, gaudeixin d’un estat nutricional òptim. Actualment, uns 100 pacients reben nutrició enteral a domicili i, els darrers 20 anys, han passat més de 1.000 persones per aquest programa.
Les fórmules nutricionals que s’utilitzen en aquest tipus de nutrició a domicili, són una barreja de proteïnes, carbohidrats, fibra, greixos, vitamines i minerals. L’administració es pot fer per tres vies: sonda nasogàstrica, sonda estomacal o via oral.

Programa d’èxit. L’alt grau de satisfacció dels pacients es basa en la personalització de les dietes i en el seguiment exhaustiu per part dels professionals de l’equip de Dietètica i Nutrició del Consorci Sanitari del Maresme.
A Espanya hi ha prop de 5.000 persones que s’alimenten amb nutrició enteral a domicili. La mitjana d’edat és de 71 anys, la meitat dones i la meitat homes.

Consorci Sanitari del Maresme

Deixa un comentari