Publicat el 10/03/2015

La dàrsena per a superiots -Mataró Marina Barcelona- està ultimant les operacions per adequar el fons de la dàrsena a les necessitats de calat de les embarcacions de gran eslora que amarren habitualment en aquesta base nàutica. Des de fa tres setmanes s´està procedint al buidat de pedres i roques del fons marí per guanyar fondària. Amb aquesta operació la marina disposarà d´una profunditat mínima de 4,5 metres a quasi tot el seu perímetre, que pot arribar als 6 metres en algunes zones de la dàrsena.


Un cop finalitzi l´extracció de roques s´hauran guanyat entre 1,5 i 2 metres de calat, fet que facilitarà l´entrada i amarratge de vaixells de més eslora a tot el recinte. A més de guanyar calat, l´operació també contribuirà a millorar l´estabilitat del moviment de les aigües i a reduir la seva agitació. Les pedres que s´extreuen del fons s´utilitzen per reforçar el contradic del moll de ponent del port.
El buidatge del fons de la dàrsena s´ha fet procurant no causar trastorns destacables als usuaris de la marina. Varador 2000, l´empresa que gestiona aquesta base nàutica, vol agrair la comprensió que han mostrat en tot moment per les molèsties causades, en el benentès que els beneficis generats són molt més grans que les incomoditats temporals que hagin pogut patir.
El projecte d´explotació de la nova base nàutica de Mataró per a vaixells de gran eslora contempla –a més de la millora tècnica, la gestió mediambiental i el manteniment i conservació de les instal·lacions– la implementació de nous serveis per a les tripulacions d´aquestes embarcacions (Crew area amb zones esportives i de lleure), la posada en marxa d´un espai de formació i el foment de la vela i la nàutica esportiva, entre d´altres.

Deixa un comentari