Publicat el 17/09/2022

A Mataró la tempesta d’ahir va afectar diversos vaixells, cotxes i edificis i va deixar un ferit greu

 

 

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha obert la possibilitat de posar més barreres físiques a les rieres i passos subterranis inundables de la ciutat, després que ahir alguns cotxes es quedessin atrapats per la pluja al pas del Cargol, que connecta la ciutat amb el passeig marítim per sota les vies del tren.

Bote ha explicat que tots els passos subterranis estan senyalitzats i per això ha demanat a la ciutadania que respecti aquesta senyalització. No obstant, ha admès que potser caldrà posar més barreres físiques de les que hi ha actualment per fer complir la normativa en cas de pluja intensa. “Si la tecnologia ho permet, podríem explorar tancar més ràpid els passos”, ha dit.

En declaracions a Catalunya Ràdio i RAC1, Bote ha dit que “està clar que el que va passar ahir no havia de succeir, ara toca revisar el pla que s’activa per pluges i cal tenir en compte les zones per on passen les rieres”. Bote ha qualificat d'”angoixants” les escenes que es van viure en alguns punts de la ciutat, com la de l’home que els bombers i policies locals van rescatar del seu cotxe i que va resultar ferit greu. L’alcalde ha felicitat els serveis d’emergències per la seva actuació.

Sobre les quatre escoles afectades, ha explicat que a una hi va entrar aigua però segurament podrà obrir dilluns. Les altres tres estan més afectades.

 

Redacció
Imatge: Veïns treuen aigua de dins de casa al carrer Sant Joan de Mataró
Imatge i Font: ACN Agència Catalana de Notícies

Deixa un comentari