Publicat el 27/05/2021

Paral·lelament a aquesta acció, també es duen a terme inspeccions i sancions, en col·laboració amb el servei de recollida de residus i la Policia Local

Aquest 2021, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Canet de Mar ha posat en marxa una nova campanya per tal de poder acabar amb el nombre de bosses de brossa mal reciclades i abandonades a la via pública el dia que no toca.
En concret, aquesta acció consisteix a fer un seguiment diari, per part d’una informadora ambiental, de diverses zones del municipi per tal de poder identificar aquells domicilis que de forma recurrent no participen correctament en el sistema de recollida porta a porta, ja sigui perquè treuen bosses amb residus barrejats, o bé perquè no compleixen amb el calendari i/o horari establert.
Un cop identificades, des de l’Àrea de Medi Ambient es porta a terme una comunicació personalitzada a cada domicili, indicant les bosses observades durant el període de seguiment i informant de les fraccions i el calendari de recollida porta a porta establert a Canet de Mar.
Aquesta comunicació té com a principal objectiu que les persones d’aquell domicili puguin col·laborar correctament en la separació i recollida dels residus municipals.
Paral·lelament a aquesta acció, també es duen a terme inspeccions i sancions, en col·laboració amb el servei de recollida de residus i la Policia Local de Canet de Mar.

Recordem que a finals de l’any 2019, des de l’àrea es va posar en marxa la campanya ‘Prou Rebuig'(https://canetdemar.cat/19220),  que consistia a sensibilitzar a la població sobre la necessitat de reduir l’incivisme produït per aquelles persones que abandonen a la via pública bosses de residus mal separats. La idea d’aquesta campanya va ser poder recuperar el fet de deixar al carrer, de forma progressiva, les bosses deixades incorrectament per tal de poder sensibilitzar als ciutadans. No obstant això, l’arribada de la COVID-19 es va haver d’aturar aquesta mesura.

 

Deixa un comentari