Màxima emoció en la categoria de gossos nòrdics, on Schlemmer retalla distàncies. Andres a un pas de la seva quarta Pirena | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 01/02/2012

31 de gener de 2012. Pirena s’ha acomiadat aquest matí de Baqueira Beret amb una etapa de 25km per als trineus i de 12 per als esquijòrers i amb una nova victòria en la categoria reina per a l´alemany Tom Andres (Pirineus Catalunya/HappyDog), que segueix sense trobar rival en aquesta edició. Andres ha completat el recorregut en poc més d´una hora, esgarrapant dos minuts més a Íker Ozcoidi (Ternua/Canun) en la general, amb la qual cosa té pràcticament assegurada la que seria la seva quarta Pirena. Ha completat el podi, de nou, l´alemany Ullrich Kuhn, que manté la vuitena posició en la provisional. El basc Itoitz Armendáriz (Grandvalira/Ternua) ha marcat una excel·lent sisena posició en l´etapa del Pla de Beret i ja és cinquè en la general, superant a la suïssa Monika Frauchiger (Botita Ropur Senar-Stop).
En la categoria de trineus amb gossos nòrdics, triomf contundent per a l´alemanya Tamara Schlemmer (Baqueira Beret), que ha sortit amb un tir de 10 gossos i ha aconseguit reduir en 16 minuts l´avantatge que li portava en la general Lázaro Martínez (Prullans.net). Martínez ha optat per un tir de vuit gossos però ha tingut alguns problemes en carrera que li han fet perdre molt temps. Malgrat això, el català manté el liderat de la seva categoria, amb 5 minuts d´avantatge sobre Schlemmer. Segon ha acabat el càntabre Jesús Martínez (Advance). Destacar també l´abandó de l´alemany Torsten Pelz (Llaura Lleida), que ha decidit deixar la carrera ja que els seus gossos no estaven en les millors condicions per córrer.
Finalment, entre els esquijòrers, nou triomf per al txec Jiri Suchy (La Molina), que segueix amb la seva progressió ascendent en aquesta Pirena. Ha superat al líder, Pavel Porubsky (Baqueira Beret) i a la també txeca Václava Kurirková (Pirineus Catalunya). Víctor Carrasco (Andorra/Tuga Activi Wear) segueix sent el millor espanyol de la categoria. Avui ha estat novè i es manté novè de la general.
Avui, dotzena etapa a l´estació andorrana de Soldeu-El Tarter. Una nocturna en què només prenen part els trineus i que és una de les etapes més exigents de Pirena. La sortida serà a les 18:30 hores.

Deixa un comentari