Publicat el 02/04/2023

El nou hospital es construirà a la zona d’aparcament de davant de l’actual centre hospitalari i es licitarà a l’estiu

 

 

 

El conseller de Salut, Manel Balcells, i l’alcalde de Mataró, David Bote, confirmen que la capital del Maresme albergarà un nou hospital d’atenció intermèdia amb 244 places “com més aviat millor”. En una atenció als mitjans aquest dissabte al migdia, Balcells ha explicat que el nou equipament es construirà a la zona d’aparcament de davant de l’actual Hospital de Mataró, tindrà un cost estimat d’uns 13 milions d’euros i previsiblement es licitarà a l’estiu, després que el consistori faci la cessió definitiva dels terrenys. Tindrà 82 places d’hospital de dia, estarà destinat a malalts de llarga durada i d’edat avançada, i substituirà l’antic centre hospitalari Sant Jaume i Santa Magdalena.

El conseller i l’alcalde han visitat aquest dissabte al migdia el terreny on es construirà el nou centre hospitalari i han destacat que han treballat “braç a braç” perquè aquest equipament llargament reclamat pel territori sigui una realitat aviat. “En el moment en què l’ajuntament ens faci la cessió definitiva dels terrenys, posarem en licitació el projecte” perquè “puguin començar les obres”, ha detallat Balcells tot afegint que aquest tràmit es farà “molt pròximament” en el ple municipal de Mataró. El següent pas serà licitar el projecte, cosa que calcula que trigarà entre dos i tres mesos, i licitar l’obra en quatre o cinc mesos més. El conseller ha relatat que tant el seu departament com el consistori els interessa que les obres vagin de pressa i que faran força “perquè això sigui així”.
El conseller ha considerat que el nou hospital serà un centre “modèlic”. I és que, pel departament de Salut, “l’atenció intermèdia és bàsica i important”, ja que “permet atendre els pacients crònics i pluripatològics i descongestionar tant l’atenció primària com els hospitals” i “sobretot, millora la qualitat de vida dels pacients”. De fet, la voluntat de Salut és que el nou edifici pugui donar resposta a les necessitats de futur de la comarca del Maresme.

Per la seva banda, David Bote ha assegurat que per Mataró és “una molt bona notícia” que tiri endavant aquest nou centre hospitalari. L’alcalde ha detallat que fa molt que treballen perquè sigui una realitat “fent els tràmits urbanístics de planejament i de disposició del sol”. “Serà un impuls important per l’atenció sanitària pública a Mataró i a la comarca”, ha conclòs.

Donar resposta a tot el Maresme
El nou hospital comptarà amb 244 places d’internament per a pacients que requereixin recuperacions funcionals o cures i per a pacients amb malaltia crònica evolucionada o en procés de final de vida. A més, també tindrà 82 places d’hospital de dia. L’objectiu és que pugui donar resposta a les necessitats de futur de la comarca del Maresme. El centre, amb un pressupost inicial de 13 milions d’euros, s’ubicarà en un terreny situat davant de l’Hospital de Mataró, a la carretera de Cirera ocupant una part de l’actual aparcament provisional i uns terrenys adjunts. En total seran 14.000 metres quadrats de superfície construïda.
El ple municipal del passat desembre va aprovar per unanimitat la voluntat municipal d’accelerar totes les actuacions necessàries per aconseguir la titularitat dels terrenys qualificats de sistema d’equipament sanitari a l’àmbit urbanístic de la carretera de Cirera.
Actualment, s’estan ultimant els treballs d’amidament de les finques per ajustar les dades del Registre de la Propietat amb les de la Direcció General del Cadastre. El calendari preveu que durant el mes de maig estigui feta la nova inscripció al Registre de la Propietat i a continuació s’iniciarà l’expedient de cessió a la Generalitat perquè puguin començar els tràmits de licitació de l’obra.

 

Redacció
Imatge i font: ACN Agència Catalana de Notícies

Deixa un comentari